Рори О’Конел разговарао са Бојаном Митићем

Рори О Конел разговарао са Бојаном Митићем
Рори О'Конел разговарао са Бојаном Митићем

Посланик Српске листе Бојан Митић и амбасадор Уједињеног Краљевства у Приштини, Рори О’Конел, разговарали су данас у просторијама посланичког клуба Српске листе, у згради Скупштини Косова у Приштини. Митић и О’Конел су разговарали о  ситуацији на Косову као и о могућностима унапређења сарадње и комуникације између Британске амбасаде и Српске листе, каже се у саопштењу Српске листе, достављеном медијима.

Митић је О’Конелу пренео забринутост због усвојених закона у Скупштини Косова, који, како је рекао, директно угрожавају безбедност и егзистенцију Срба на Косову. Такође, Митић је истакао да је једино могуће решење свих проблема уважавање ставова свих страна и директна комуникација између албанских колега и посланика Српске листе.

Састанку су присуствовали и представници британске невладине организације Westminster фондација, која се бави логистичком помоћи и подизањем капацитета политичких партија и цивилних организација. Разматрана је могућност сарадње између Српске и Westminster фондације, а Митић је изјавио да је Српској листи потребна оваква врста помоћи и да се нада успешној сарадњи, те да ће у наредном периоду договорити детаље сарадње.

А.Ћ.