Rori O’Konel razgovarao sa Bojanom Mitićem

Рори О Конел разговарао са Бојаном Митићем
Рори О'Конел разговарао са Бојаном Митићем

Рори О Конел разговарао са Бојаном Митићем

Poslanik Srpske liste Bojan Mitić i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Prištini, Rori O’Konel, razgovarali su danas u prostorijama poslaničkog kluba Srpske liste, u zgradi Skupštini Kosova u Prištini. Mitić i O’Konel su razgovarali o  situaciji na Kosovu kao i o mogućnostima unapređenja saradnje i komunikacije između Britanske ambasade i Srpske liste, kaže se u saopštenju Srpske liste, dostavljenom medijima.

Mitić je O’Konelu preneo zabrinutost zbog usvojenih zakona u Skupštini Kosova, koji, kako je rekao, direktno ugrožavaju bezbednost i egzistenciju Srba na Kosovu. Takođe, Mitić je istakao da je jedino moguće rešenje svih problema uvažavanje stavova svih strana i direktna komunikacija između albanskih kolega i poslanika Srpske liste.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici britanske nevladine organizacije Westminster fondacija, koja se bavi logističkom pomoći i podizanjem kapaciteta političkih partija i civilnih organizacija. Razmatrana je mogućnost saradnje između Srpske i Westminster fondacije, a Mitić je izjavio da je Srpskoj listi potrebna ovakva vrsta pomoći i da se nada uspešnoj saradnji, te da će u narednom periodu dogovoriti detalje saradnje.

A.Ć.