„Školsko zvonce“ gostovalo u BJR Makedoniji

Amatersko pozorište „Janićije Popivić“ iz Gračanice, gostovalo juče je u Makedoniji gde je za učenike osnovnih škola iz Valdanova i Josifova izvelo predstavu „Školsko zvonce“.     

7
Foto: Dom kulture Gračanica

Za predstavu nastalu po tekstu Mome Dragićevića vladalo je ogromno interesovanje publike. Sala Kulturnog centra „25. maj“ bila je ipsunjena do poslednjeg mesta.

U ime domaćina gostima iz Gračanice se obratio potrpedsednik srpske zajednice u BJR Makedoniji za region Tetova Momčilo Velić.

„Drago nam je što su članovi Amaterskog pozorišta iz Gračanice odvojili vreme da budu naši gosti, nadam se da će se obostrana saradnja nastaviti. KUD „Sveti Sava“ iz Tetova svake godine učestvuje na vidovdanskim svečanostima, a počastvovani smo i time što nam Gračanica svake godine ukazuje čast time što i naše devojke učestvuju u finalnom izboru za Kosovku devojku“, rekao je Velić.

Poslanik Sobranja Republike Makedonije Ivan Stoilković koji je prisustvovao predstavi „Školsko zvonce“ kaže da kultura ne poznaje granice i spaja ljude.

„Tako je kultura spojila Gračanicu sa Valdanovom“, rekao je Stoilković.

1
Foto: Dom kulture Gračanica

Tokom boravka u Makedoniji deca iz Gračanice su obišla i Spomen-kosturnicu u Udovu posvećenu palim srpskim vojnicima u Velikom ratu.