„Школско звонце“ гостовало у БЈР Македонији

Аматерско позориште „Јанићије Попивић“ из Грачанице, гостовало јуче је у Македонији где је за ученике основних школа из Валданова и Јосифова извело представу „Школско звонце“.     

7
Фото: Дом културе Грачаница

За представу насталу по тексту Моме Драгићевића владало је огромно интересовање публике. Сала Културног центра „25. мај“ била је ипсуњена до последњег места.

У име домаћина гостима из Грачанице се обратио потрпедседник српске заједнице у БЈР Македонији за регион Тетова Момчило Велић.

„Драго нам је што су чланови Аматерског позоришта из Грачанице одвојили време да буду наши гости, надам се да ће се обострана сарадња наставити. КУД „Свети Сава“ из Тетова сваке године учествује на видовданским свечаностима, а почаствовани смо и тиме што нам Грачаница сваке године указује част тиме што и наше девојке учествују у финалном избору за Косовку девојку“, рекао је Велић.

Посланик Собрања Републике Македоније Иван Стоилковић који је присуствовао представи „Школско звонце“ каже да култура не познаје границе и спаја људе.

„Тако је култура спојила Грачаницу са Валдановом“, рекао је Стоилковић.

1
Фото: Дом културе Грачаница

Током боравка у Македонији деца из Грачанице су обишла и Спомен-костурницу у Удову посвећену палим српским војницима у Великом рату.