fbpx

B. Stojanović: Dogovorono koalicionim sporazumom, mora biti sprovedeno

Фото ГрачаницаОнлајн: Заменик премијера Владе Косова, Бранимир Стојановић
Фото ГрачаницаОнлајн: Заменик премијера Владе Косова, Бранимир Стојановић

Фото ГрачаницаОнлајн: Заменик премијера Владе Косова, Бранимир Стојановић

Povodom izjave zvaničnika Albanaca u Vladi Kosova, između ostalih i premijera Ise Mustafe, da bi Srbi trebalo da se vrate u kosovske institucije i da se neće razgovarati o Zajednici opština sa srpskom većinom, dok se to ne desi, kao i da će srpski predstavnici zbog toga snositi krivicu, zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović je rekao da je to klasična zamena teza. Stojanović je danas u Velikoj Hoči, gde je prisustvovao obeležavanju pedesetogodišnjice postojanja fudbalskog kluba „Radnički“ iz ovog mesta, rekao da su srpski predstavnici za vreme svog učestvovanja u kosovskim institucijama naučili da se tamo mnogo priča, a malo radi.

„Zbog toga ćemo vrlo pažljivo meriti kako i koje ćemo političke poteze povlačiti i kako ćemo odlučivati da li ćemo se vraćati ili ne u institucije, kao i i da li ćemo se pojavljivati na određenim mestima. Ono što je važno, jeste da nam je interes Srba na prvom mestu i da ono što smo dogovorili koalicionim sporazumom, mora da bude sprovedeno. Ukoliko se nastavi odnos prema Srbima, kao što je to bilo do sada, neizvesno je još uvek da li ćemo prisustvovati sednicama“, poručio je Stojanović.

Poslanici Srpske liste u Skupštini Kosova, kao i zamenik premijera i dva srpska  ministra u Vladi Kosova, zamrzli su svoje učešće u kosovskim institucijama posle donošenja Zakona o Trepči, koji smatraju štetnim po interese srpskog naroda.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: