Б. Стојановић: Договороно коалиционим споразумом, мора бити спроведено

Фото ГрачаницаОнлајн: Заменик премијера Владе Косова, Бранимир Стојановић
Фото ГрачаницаОнлајн: Заменик премијера Владе Косова, Бранимир Стојановић

Поводом изјаве званичника Албанаца у Влади Косова, између осталих и премијера Исе Мустафе, да би Срби требало да се врате у косовске институције и да се неће разговарати о Заједници општина са српском већином, док се то не деси, као и да ће српски представници због тога сносити кривицу, заменик косовског премијера, Бранимир Стојановић је рекао да је то класична замена теза. Стојановић је данас у Великој Хочи, где је присуствовао обележавању педесетогодишњице постојања фудбалског клуба „Раднички“ из овог места, рекао да су српски представници за време свог учествовања у косовским институцијама научили да се тамо много прича, а мало ради.

„Због тога ћемо врло пажљиво мерити како и које ћемо политичке потезе повлачити и како ћемо одлучивати да ли ћемо се враћати или не у институције, као и и да ли ћемо се појављивати на одређеним местима. Оно што је важно, јесте да нам је интерес Срба на првом месту и да оно што смо договорили коалиционим споразумом, мора да буде спроведено. Уколико се настави однос према Србима, као што је то било до сада, неизвесно је још увек да ли ћемо присуствовати седницама“, поручио је Стојановић.

Посланици Српске листе у Скупштини Косова, као и заменик премијера и два српска  министра у Влади Косова, замрзли су своје учешће у косовским институцијама после доношења Закона о Трепчи, који сматрају штетним по интересе српског народа.

Анђелка Ћуп