Kosovska Kamenica: Renoviran park, gradska džamija i crkva

Kancelarija Evropske unije (EU) na Kosovu i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) otvoriće danas u 11:15 časova renoviranu gradsku džamiju, revitalizovan gradski park i uredjeno dvorište srpske pravoslavne crkve u gradskom parku u Kosovskoj Kamenici.

Uz pomoć projekta pod nazivom ,,Izgradnja poverenja kroz zaštitu kulturnog nasleđa na Kosovu obavljeni su radovi na tri lokacije u opštini. Obnovljeni su Gradski park, gradska džamija „Hadži Gani Sermadžaja“ i uređeno je dvorište srpske pravoslavne crkve Sv. Nikole.

Projekat se finansira sredstvima EU i fokusira se na obnovu, ulepšavanje i uređenje kulturnog i verskog nasleđa na Kosovu u bliskoj saradnji sa predstavnicima EULEKS-a i Jedinice za bezbednost objekata i kulturnog nasleđa Kosovske policije. Glavni ciljevi projekta su pružanje doprinosa boljoj međuetničkoj toleranciji i poštovanje kulturnog identiteta i nasleđa.

Pored  gradonačelnika Kosovske Kamenice, dogajdaju prisustvuju i Natalija Apostolova, šefica Kencelarije EU na Kosovu i Endrju Rasel, koordinator za razvoj UN i stalni predstavnik UNDPa, predstavnici verskih zajednica, opštinski zvaničnici kao i građani Kosovske Kamenice.