Иван Томић обезбедио привремени смештај Снежани Младеновић

Иван Томић обезбедио привремени смештај Снежани Младеновић
Иван Томић обезбедио привремени смештај Снежани Младеновић

Снежана Младеновић из Косовске Каменице која је до недавно живела у пластенику, а од пре два месеца у лименој гаражи, данас је од Канцеларије за заједнице добила стамбени контејнер, основно покућство, хигијенске и прехрамбене пакете, саопштемо је из информативне службе заменика премијера Косова.

„Никада срећнија нисам била. По први пут знам да је нешто моје и да ме нико неће терати одавде. Много сам патила, малтретирала се, али данас сам заборавила све те муке. Цело лето сам провела на улици, спавала сам у најлону или испод овог дрвета, а сада сам презадовољна. Хвала свима који су ми помогли“, речи су баке Снежане која је кроз све проблеме пролазила сама.

Без супруга је остала пре рата, један син јој се након рата разболео и на лечењу је, а други је отишао због посла, али је такође у лошој материјалној ситуацији да нема довољно ни за своју породицу. Снежанина примања су 12.000 динара месечно. Један оброк дневно добија од Епархије рашко-призренске.

На захтев општине, Снежана је од Српске православне цркве добила земљиште на коришћење, на коме је најпре поставила пластеник и у њему живела до пре два месеца када је од комшија позајмила 180 евра и са тим новцем купила стару лимену гаражу, коју је сама монтирала. Захваљујући ангажовању Ивана Томића, директора Канцеларије за питања заједница, данас је допремљен и на делу црквеног земљишта монтиран контејнер, у коме ће Снежана живети док јој се, како пише у саопштењу, не направи кућа.

Иван Томић обезбедио привремени смештај Снежани Младеновић
Иван Томић обезбедио привремени смештај Снежани Младеновић

„Једном правовременом и брзом реакцијом у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Комесаријатом за избеглице, успели смо да обезбедимо ову стамбену јединицу за бака Снежану што је било јако важно, јер је живела у крајње нехуманим условима и постојала је велика опасност да ову зиму због хладноће не преживи“, рекао  је Иван Томићдаас,приликом посете Снежани Младеновић.

Он је истакао да ће у наредним данима радити на томе да се реши и проблем са електричном енергијом.

„У разговору са људима из Канцеларије за КиМ, видећемо како да помогнемо баки да врати дуг за металну гаражу и за дрва која је недавно купила, али и да платимо прикључак за струју. Такође, искрено се надам да ћемо у наредној години успети да за баку Снежану саградимо једну кућу овде на овом земљишту. Наравно разговараћемо најпре са Епархијом рашко-призренском како бисмо добили њихов благослов да се та кућа овде изгради“, казао је Томић.

Акцији коју је организовала ова канцеларија прикључили су се и навијачи Партизана са Косова, који су данас донели гардеробу за Снежану, али такође и обећали да ће када буде решен проблем са струјом, обезбедити и телевизор.Лекари Клиничко болничког центра Приштина из Грачанице, прегледали су Снежану и утврдили да је њено здравственостање задовољавајуће, закључује се у саопштењу достављеном медијима.

Анђелка Ћуп