Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije podržava i pridružuje se protestima Vojnog sindikata Srbije.

wikimedia.org

Predsedništvo Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije bezrezervno podržava zakoniti i opravdani javni protest Vojnog i Policijskog sindikata Srbije zakazanog za 11.12.2016. godine, ispred zgrade Vlade Srbije u minut do dvanaest.


„Zahteve koje su sindikati dostavili nadležnim ministrima i Vladi Srbije smatramo opravdanim jer su oni legalni i moralni i u funkciji obezbeđenja dostojanstva i jačanja sistema odbrane i bezbednosti. Osuđujemo pokušaje manipulacija i netačnog prikazivanja standarda pripadnika Vojske Srbije“, nagalašava se, između ostalog, u sapštenju Udruženja sidikata vojnih penzionera.

„Niko kao penzionisana vojna lica ne poznaje i ne razume sve mere koje su sprovodene na urušavanju sistema odbrane i uništenju Vojske Srbije.

Pozivamo penzionisana vojna lica i društveno odgovorne građane Srbije da prisustvom na protestu podržezakonito zalaganje Vojnog i Policijskog sindikata Srbije za dostojanstveni ekonomsko-socijalni položaj profesionalnih vojnih lica, vojnih i policijskih službenika u Ministarstvu odbrane i Ministrstavu unutrašnjih poslova.

Uputimo apel onima koji sada vrše vlast u Srbiji, da je poslednji trenutak da prekinu urušavanje sistema odbrane i bezbednosti Srbije.

Očekujemo od medija da saopštenje objave i pomognu u razbijanju medijske blokade zakazanog protesta“, zaključuje se na kraju saopštenja koje je u ime Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica poptisao Arsenije Stanković, potpredsednik za infromisanje javnosti.