B. Stojanović: Ukoliko želimo da da nam bude bolje, moramo da menjamo sebe

Б. Стојановић: Уколико желимо да да нам буде боље, морамо да мењамо себе

„Ukoliko želimo da nam bude bolje, moramo pre svega da menjamo sebe. Moramo da menjamo način svoga rada i moramo da budemo sposobniji i bolji da bi nam bilo bolje. I zato je ovaj projekat inicijativa da razvijemo sopstvene kapacitete, da razvijemo sopstvena znanja i da sebe učinimo boljim, kako bi postigli ono što jeste naš krajnji cilj, a to je bolji život“, rekao je danas u Prilužju zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović, na prezentaciji projekata u okviru platforme „Naš plan“.

Prezentaciji su prisustvovali direktor Kancelarije za pitanje zajednica Vlade Kosova, Ivan Tomić i ambasador Norveške na Kosovu, Per Strand Sjastad, koji je obećao dalju saradnju i podršku u okviru platforme „Naš plan“.

Foto GračanicaOnlajn

„Po prvi put sam u ovom mestu i veliko mi je zadovoljstvo što sam tu.  Norveška ima jako prisustvo na Kosovu već dugi niz godina. Naš cilj je da izađemo u susret i pomognemo svim zajednicama na Kosovu. Pored značajnog progresa koji smo napravili u prethodnom periodu, takođe je potrebno dodatno raditi u mnogim drugim oblastima, a pogotovu u sferi obrazovanja, jer mladi ljudi su veliki potencijal svakog društva i potrebno je raditi na njihovom daljem razvitku u svakom trenutku“, rekao je je ambasador Sjastad.

Prioritetne projekte iz oblasti obrazovanja, zdravstva, infrastrukture, poljoprivrede, sporta i kulture, koje je za srpska sela vučitrnske opštine izradio projektni tim iz Gračanice, predstavili su  savetnik zamenika premijera, Dejan Radivojević i članovi projektnog tima „Naš plan“ iz Gračanice.

„Mladi multietnički tim iz Gračanice, do sada je uradio 54 projekta, od kojih su neki, uz pomoć donatora, uspešno implementirani“, rekao je Radivojević.

Foto GračanicaOnlajn

Posle predstavljanja projekata u prepunoj sali Doma kulture u Prilužju, Ambasador Kraljevine Norveške, Branimir Stojanović i Ivan Tomić, obišli su crkvu posvećenu Preobraženju Gospodnjem i školsku zgradu u ovom mestu, u kojoj nastavu pohađaju osnovci i srednjoškolci. Izgradnja nove školske zgrade za srednjoškolce, renoviranje osnovne škole, kao i balon sale, neki su od projekata koji će biti sprovedeni u okviru platforme „Naš plan“.

„Naš plan“ je strateški programski okvir Kancelarije zamenika premijera Vlade Kosova, Branimira Stojanovića, čije su  glavne aktivnosti usmerene na društveno – ekonomski razvoj, integraciju i regionalni razvoj. U okviru platforme, formiran je projektni biro, koji je smešten u zgradi Biznis centra u Gračanici. Projektni biro finansira Vlada Kraljevine Norveške, preko Kancelarije za zajednice pri Kabinetu premijera. Vrednost projekta iznosi 25 000 evra, a nosilac je Nevladina organizacija „Komunikacija za razvoj društva“ (CSD).

Anđelka Ćup