Б. Стојановић: Уколико желимо да да нам буде боље, морамо да мењамо себе

„Уколико желимо да нам буде боље, морамо пре свега да мењамо себе. Морамо да мењамо начин свога рада и морамо да будемо способнији и бољи да би нам било боље. И зато је овај пројекат иницијатива да развијемо сопствене капацитете, да развијемо сопствена знања и да себе учинимо бољим, како би постигли оно што јесте наш крајњи циљ, а то је бољи живот“, рекао је данас у Прилужју заменик косовског премијера, Бранимир Стојановић, на презентацији пројеката у оквиру платформе „Наш план“.

Презентацији су присуствовали директор Канцеларије за питање заједница Владе Косова, Иван Томић и амбасадор Норвешке на Косову, Пер Странд Сјастад, који је обећао даљу сарадњу и подршку у оквиру платформе „Наш план“.

Фото ГрачаницаОнлајн

„По први пут сам у овом месту и велико ми је задовољство што сам ту.  Норвешка има јако присуство на Косову већ дуги низ година. Наш циљ је да изађемо у сусрет и помогнемо свим заједницама на Косову. Поред значајног прогреса који смо направили у претходном периоду, такође је потребно додатно радити у многим другим областима, а поготову у сфери образовања, јер млади људи су велики потенцијал сваког друштва и потребно је радити на њиховом даљем развитку у сваком тренутку“, рекао је је амбасадор Сјастад.

Приоритетне пројекте из области образовања, здравства, инфраструктуре, пољопривреде, спорта и културе, које је за српска села вучитрнске општине израдио пројектни тим из Грачанице, представили су  саветник заменика премијера, Дејан Радивојевић и чланови пројектног тима „Наш план“ из Грачанице.

„Млади мултиетнички тим из Грачанице, до сада је урадио 54 пројекта, од којих су неки, уз помоћ донатора, успешно имплементирани“, рекао је Радивојевић.

Фото ГрачаницаОнлајн

После представљања пројеката у препуној сали Дома културе у Прилужју, Амбасадор Краљевине Норвешке, Бранимир Стојановић и Иван Томић, обишли су цркву посвећену Преображењу Господњем и школску зграду у овом месту, у којој наставу похађају основци и средњошколци. Изградња нове школске зграде за средњошколце, реновирање основне школе, као и балон сале, неки су од пројеката који ће бити спроведени у оквиру платформе „Наш план“.

„Наш план“ је стратешки програмски оквир Канцеларије заменика премијера Владе Косова, Бранимира Стојановића, чије су  главне активности усмерене на друштвено – економски развој, интеграцију и регионални развој. У оквиру платформе, формиран је пројектни биро, који је смештен у згради Бизнис центра у Грачаници. Пројектни биро финансира Влада Краљевине Норвешке, преко Канцеларије за заједнице при Кабинету премијера. Вредност пројекта износи 25 000 евра, а носилац је Невладина организација „Комуникација за развој друштва“ (ЦСД).

Анђелка Ћуп