Марко Ђурић у Митровици и поред забране из Приштине

Директор Канцеларије Владе Србије, Марко Ђурић, пустио је у рад данас бензинску пумпу Нафтне индустрије Србије у Косовској Митровици, преноси портал Коссев, упркос забрани из Приштине.

Први ауто којем је наточен бензин је амбулантно возило Здравственог центра, а директор  центра, Милан Ивановић био је у пратњи возила и на пумпи сачекао Ђурића. Ту су били и председници  привремених општинских органа и представник Телекома, Зоран Милојевић-Зељо, пише даље Коссев. У Ђурићевој пратњи налазили су се и нјегов заменик Душан Козарев и косовски министар локалне самоуправе,  Љубомир Марић. Ђурић је на пумпи разговарао и са управом Телекома Србије, који је данас добио пуну  лиценцу за пословање на читавој територији КиМ-а, како је потврдио сам Ђурић, а у истом дану када је и Косово, као „географска област“ – добило позивни број +383. Ђурић такође тврди да НИС-ова пумпа има све потребне лиценце за рад, у „оба система“, а да на Косову ради са лиценцираним партнером „СЕКОС“. Српског званичника је на бензинској пумпи дочекало око стотињак грађана. Десетак косовских полицајаца је, са стране, мирно посматрало овај догађај.

У Северној Митровици је истовремено боравио и Рамуш Харадинај, који је обишао и зид који се гради у близини главног моста на Ибру, пише Коссев.

Извор и слика: Коссев

Анђелка Ћуп