Одбијен захтев за долазак Ђурића на север КиМ

Косовско Министарство спољних послова одбило је захтев директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића да уђе на Косово, пише приштинска Коха. Одлуку да му не одобри боравак, Министарство спољних послова је донело након сазнања да Ђурић, заједно са другим званичницима, има у плану да на Косову обиђе неколико бензинских станица, које нису лиценциране од стране косовских власти, пише овај портал.

Коха.нет истиче да се Ђурићу дозвољава улазак на Косово, само уз претходну дозволу Министарства спољних послова Косова, где он мора да поднесе извештај о агенди свог боравка на територији Косова.

Јуче је најављено да ће директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић боравити, 15. децембра у Косовској Митровици где ће присустовати пуштању у рад бензинске станице и малопродајног објекта Нафтне индустрије Србије. Нафтна индустрија Србије обновиће рад све своје три бензинске станице на северу КиМ, у Звецану, Зубином Потоку и Косовској Мировици, после 17 година,  саопштено је из Канцеларије за КиМ.

 

Извор: Танјуг