Odbijen zahtev za dolazak Đurića na sever KiM

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova odbilo je zahtev direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da uđe na Kosovo, piše prištinska Koha. Odluku da mu ne odobri boravak, Ministarstvo spoljnih poslova je donelo nakon saznanja da Đurić, zajedno sa drugim zvaničnicima, ima u planu da na Kosovu obiđe nekoliko benzinskih stanica, koje nisu licencirane od strane kosovskih vlasti, piše ovaj portal.

Koha.net ističe da se Đuriću dozvoljava ulazak na Kosovo, samo uz prethodnu dozvolu Ministarstva spoljnih poslova Kosova, gde on mora da podnese izveštaj o agendi svog boravka na teritoriji Kosova.

Juče je najavljeno da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boraviti, 15. decembra u Kosovskoj Mitrovici gde će prisustovati puštanju u rad benzinske stanice i maloprodajnog objekta Naftne industrije Srbije. Naftna industrija Srbije obnoviće rad sve svoje tri benzinske stanice na severu KiM, u Zvecanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mirovici, posle 17 godina,  saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

 

Izvor: Tanjug