ОЕБС уручио представницима УНС-а и УНК-а Водич о безбедности и рачунаре

Мисија ОЕБС-а на Косову уручила је председнику ДНКиМ Будимиру Ничићу у Медија Центру у Чаглавици дескотоп рачунаре, лаптопове и штампаче као и Водич о безбедноси за медијске професионалце који извештавају о нередима и протестима на Косову.

Водич, који је сачинила Мисија, блиско сарађујући са представницима УНС-а и УНК-а, садржи корисне савете за новинаре о томе како да се понашају док извештавају са протеста и нереда.

Председник Удружења новинара Косова Шкељзим Хyсенај и председник Удружења новинара Србије на Косову Будимир Ничић захвалили су се ОЕБС-у за подршку у унапређењу безбедности новинара на Косову и истакли значај Водича о безбедности.

Дане Коруга, шеф медијског одељења Мисије ОЕБС-а, охрабрио је удружења да наставе да подржавају рад медија и даље унапређују безбедност новинара.

„Надамо се да ће овај Водич бити користан алат за медијске професионалце на двоструки начин, у сазнању како да се извештава у изазовним ситуацијама и за обезбеђивање сигурности док се посао обавља“, рекао је том приликом Коруга.

Мисија ОЕБС је такође уручила десктоп компјутере, лаптопове и штампаче удружењима.

Водич, на три језика, доступан је овде  http://www.osce.org/sr/kosovo/289196?download=true