fbpx

B. Stojanović: Marić nije smenjen u dogovoru sa Srpskom listom

Фото ГрачаницаОнлајн

Фото ГрачаницаОнлајн

Povodom smene ministra lokalne samouprave u Vladi Kosova, Ljubomira Marića, oglasio se Branimir Stojanović, zamenik kosovskog premijera. Stojanović tvrdi da nikakvog dogovora nije bilo sa članovima Srpske liste i da je ministar Marić dobro radio svoj posao. Ko god je učestvovao u smeni Ljubomira Marića, radio je to na ličnu inicijativu i zbog sopstvenog interesa, rekao je Branimir Stojanović u Velikoj Hoči, gde je sa zamenicom šefa Slovačke kancelarije u Prištini, Danom Koelovom i direktorom Kancelarije za zajednice, Ivanom Tomićem, uručivao biohemijski analizator i urionometar, tamošnjoj ambulanti.

„Očigledno je da naši partneri žele da se pozabave dodatnim stvaranjem haosa i očigledno je da žele da pomognu onima koji u Srpskoj listi stvaraju nejedinstvo. Žalosna je ta situacija što se nastavlja politikanstvo, što se ne bavimo ozbiljnim političkim temama, što se ne bavimo onim oko čega smo se dogovorili, a to je naš koalicioni sorazum, već se očigledno neki više bave time kako da podele Srbe i kako da među Srbima nađu one sa kojima bi mogli da sprovode svoje marifetluke. Ono što je sigurno, oni koji su u ovome učestvovali od strane Srpske liste, neće proći bez posledica, trpeće sigurno političke konsekvence zbog samostalnog delovanja i zbog delovanja bez konsultacija sa čitavom Srpskom listom“, rekao je zamenik kosovskog premijera, naglašavajući da se partneri Srpske liste u Vladi Kosova bave populizmom i stvarima koje bi želeli da čuju i vide najradikalniji elementi u albanskom narodu, što je poražavajuće.

Ovakvi potezi, koje povlači premijer Kosova, podsećaju Stojanovća na predizborno delovanje, ali su oni, po njegovom mišljenju, potpuno pogrešni.

„Mi ćemo nastaviti da se borimo za srpske interese, a vreme će pokazati da je ovakvo političko delovanje potpuno pogrešno.  Očigledno je potrebno da se što više uradi protiv Srba, kako bi se time pokazali većim patriotima i kako bi na taj način prikupili više jeftinih političkih poena“, istakao je drugi čovek Vlade Kosova, napominjući da će se narednih dana ustanoviti i ko je iz Srpske liste učestvovao u smeni ministra Marića.

Foto GračanicaOnlajn

„Da li su ovi marifetluci delo pojedinca ili grupe, to ćemo tek ispitati, ali svakako je nedopustivo da bilo kakve manje grupacije kao i pojedinci, svoje interese stavljaju ispred interesa celokupne Srpske liste i ispred interesa srpskog naroda. Ali, kao što su neki prethodni trpeli konsekvence zbog takvog samostalnog delovanja i sada će ponovo neko trpeti konsekvence i posledice zbog neodgovornog i nekoordinisanog delovanja unutar Srpske liste“, zaključio je Branimir Stojanović.

Premijer Kosova, Isa Mustafa, danas je razrešio sa dužnosti ministra lokalne samouprave, Ljubomira Marića, saopštila je Informativna služba Kancelarije premijera. Mirjana Jevtić je nova ministrka u Vladi Kosova, koja je na to mesto postavljena u dogovoru sa Srpskom listom, kaže se u saopštenju.

 

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: