Tomiću plaketa za dati doprinos od KUD „Šarski behar“

Фото: Ермин Фазли

Kulturno umetničko društvo „Šarski pehar“ iz Prizrena, sinoć je organizovalo veče poezije na kome su predstavili svoje godišnje rezultate i zahvalili se onima koji su njihov rad u proteklom periodu pomogli. Plaketa, u znak zahvalnosti za svesrdnu pomoć,  dodeljena je i direktoru Kancelarije za zajednice pri Vladi Kosova, Ivanu Tomiću.

Zahvalivši se, Tomić je rekao  da će sigurno i ubuduće sarađivati jer su, kako je ocenio,  kulturno-umetnička društva ne samo čuvari kulture i tradicije, nego i ličnog identiteta jedne zajednice.

„Kancelarija za pitanja zajednica nastavlja da podržava kulturno-umetnička društva iz svih zajednica. Sa KUD „Šarski behar“ ove godine smo implementirali nekoliko projekata kao što su organizacija Dana Bošnjaka, podrška školi odbojke, veče poezije i organizacija nekoliko predstava koje su odigrane na teritorijama opština Gračanica i Prizren. Zadovoljan sam implementacijom dosadašnjih projekata koje smo imali sa ovom organizacijom. Zahvalio bih se direktoru Edisu Mustafiću na uručenoj plaketi koja je svakako podstrek da nastavimo zajednički da radimo kako bi očuvali kulturu i tradiciju bošnjačke zajednice na Kosovu, jer je postojanje različitih zajednica osnov demokratije jednog društva i stoga su sve podjednako važne“, rekao je Tomić.

KUD „Šarski behar“ postoji već 25 godina. To je najstarije i najaktivnije kulturno-umetničko društvo Bošnjaka, koje gaji kulturnu baštinu i čuva tradiciju.

Anđelka Ćup