Из Републике Српске стиже 700 пакетића за предшколце на централном Косову

Одбор за помоћ Србима са Косова и Метохије на челу са Милорадом  Арловим прикупио је близу 700 пакетића за малишане из Предшкослких васпитних установа на централном Косову. За децу из Предшколских установа „Ђурђевак“ из Грачанице, „Наша радост“ из Угљара код Приштине и  „Сунце“ из Липљана обезбеђени су пакетићи који су прикупљени у оквиру акције под називом „Хуманошћу за осмијех српске дјеце Косова и Метохије“.

Акција прикупљања  никољданских пакетића организована је у основним и средњим школама Српске уз подршку Министарства просвете и кулутре Републике Српске.

Очекује се да ће никољдански пакетићи  у Грачаницу бити допремљени 23 децембра. Како ГрачаницаОнлајн сазнаје малишани и васпитачи предшколске установе „Ђурђевак“ припремиће програм захвалности добрим људима из Републике Српске.

„На тај начин желимо да се захвалимо свим добрим људима и деци из Републике Српске, вредним ручицама које су паковале те поклоне за нас. Биће то програм захвалности, иако нас даљина раздваја, блискост и љубав нас спајајау“, каже директорка Одељења за образовање општине Грачаница Гордана Тоскић.