Iz Republike Srpske stiže 700 paketića za predškolce na centralnom Kosovu

Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije na čelu sa Miloradom  Arlovim prikupio je blizu 700 paketića za mališane iz Predškoslkih vaspitnih ustanova na centralnom Kosovu. Za decu iz Predškolskih ustanova „Đurđevak“ iz Gračanice, „Naša radost“ iz Ugljara kod Prištine i  „Sunce“ iz Lipljana obezbeđeni su paketići koji su prikupljeni u okviru akcije pod nazivom „Humanošću za osmijeh srpske djece Kosova i Metohije“.

Akcija prikupljanja  nikoljdanskih paketića organizovana je u osnovnim i srednjim školama Srpske uz podršku Ministarstva prosvete i kulutre Republike Srpske.

Očekuje se da će nikoljdanski paketići  u Gračanicu biti dopremljeni 23 decembra. Kako GračanicaOnlajn saznaje mališani i vaspitači predškolske ustanove „Đurđevak“ pripremiće program zahvalnosti dobrim ljudima iz Republike Srpske.

„Na taj način želimo da se zahvalimo svim dobrim ljudima i deci iz Republike Srpske, vrednim ručicama koje su pakovale te poklone za nas. Biće to program zahvalnosti, iako nas daljina razdvaja, bliskost i ljubav nas spajajau“, kaže direktorka Odeljenja za obrazovanje opštine Gračanica Gordana Toskić.