fbpx

Kim radio: 16 godina nezgodnih pitanja

РТВ КиМ

РТВ КиМ

Radio Kim obeležava 16 godina rada. Direktor kuće Isak Vorgučić kaže da je 16 godina rada ovog medija obeležilo nepristrasno i nezavisno novinarstvo.

Radijski program počeo je da se emituje na današnji dan 2000. godine. Radio Kim je prerastao u RTV Kim i spektru svojih medija pridružio kablovski TV kanal 2013. godine.

Direktor RTV Kim Isak Vorgučić ističe da je 16 godina rada ovog medija obeležilo profesionalno novinarstvo koje se retko sreće u srpskim medijima na Kosovu.

“Mi smo osnovani sa ciljem da budemo nepristrasni i nezavisni medij koji će iznositi drugačije viđenje stvari u odnosu na tadašnju zvanična politika, a to je bio kraj devedesetih kod nas. Ispostavilo se da taj kraj devedesetih još uvek traje“, kaže Vorgučić.

Nakon osnivanja Kim radio je često bio poređen sa B92, kaže Vorgučić.

“Govorili su da je to kosovski B92. Međutim, mi sa B92 nikada nismo imali veze, osim što smo nešto malo sarađivali. Danas, kada B92 više ne postoji, jer i ovaj koji postoji je jedan režimski medij, ostao je Kim na Kosovu koji je, mogu slobodno da kažem, jedini mediji koji nije režimski“, ističe Vorgučić.

Na 16. rođendan Kim radija, uprava RTV Kim poručuje slušaocima i gledaocima da nas prate i dalje, jer mi ne klimamo glavom na izjave političara, već postavljamo nezgodna pitanja.

%d bloggers like this: