Slavko Simić osudio napad na srpske mladiće u selu Grnčar

Фото ГрачаницаОнлајн

Фото ГрачаницаОнлајн: Славко Симић

Predsednik Srpske liste Slavko Simić najoštrije osuđuje jučerašnji napad u selu Grnčar, u kojem su izbodeni Slobodan Savić i Marko Mirković iz sela Parteš.

„Pošto se incident dogodio na javnom mestu u prisustvu svedoka, očekujem hitnu reakciju policije, a onda i tužilaštva, u rasvetljavanju ovog napada. Oštro se mora stati na put ovakvim stravičnim incidentima, jer su u ovom, kao i u prethodnim slučajevima bili ugroženi životi mladih ljudi. Ovakvi incidenti nameću konstantne bezbednosne izazove srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, stvaraju nepovoljnu međuetničku atmosferu u odnosima  između Srba i Albanaca i vraćaju nas deceniju unazad.  Ponovo se na Kosovu vraća vreme kada neko želi da raspiri međuetničku mržnju i netrpeljivost. Kosovsko društvo i institucije koje su zadužene za bezbednost, moraju se suprostaviti međuetničkom nasilju, a političari konačno javno da osuđuju pripadnike svoje zajednice koji su počinili zločine i izazivaju strah i netrpeljivost”, poručio je Simić u saopštenju dostavljenom medijima.

Ranjavanje dvojice mladića iz Parteša, koji su bili u jednom kafiću, drugi je napad na Srbe u poslednjih sedam dana u selu Grnčar.  Prethodno je Srbin G.P. iz istog sela, pretučen.

Anđelka Ćup