B. Stojanović: Pojedinci iz Srpske liste su spremni da druge interese stave ispred interesa srpskog naroda

Фото ГрачаницаОнлајн

U Srpskoj listi nema podela, ali ima različitih mišljenja i pojedinci su spremni da neke druge interese stave ispred interesa srpskog naroda, izjavio je danas u Prištini, zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.

„To nije prvi ni poslednji put, ali sazrevanje Srpske liste je političko odrastanje koje će trajati i Srpska lista će svaki put biti sve bolja i organizovanija. Moramo da se borimo sa tim i to je naš srpski usud. Ali, to ne sme da nas pokoleba i ne smemo da odustanemo od bilo čega što smo započeli, ne sme da nas pokoleba, ne smemo da odustanemo od naše borbe za opstanak i od života na ovim prostorima“, rekao je Stojanović posle Svete arhijerejske liturgije, održane u crkvi Svetog Nikole, u Prištini.

Zamenik kosovskog premijera je takođe naglasio da će se vrlo brzo unutar Srpske liste utvrditi ko je šta radio povodom smene ministra Ljubomira Marića i da da će na osnovu toga biti utvrđena svačija odgovornost. Ne želeći da stvara dodatne tenzije, kako kaže, Stojanović je novinarima rekao da će vrlo brzo iz Srpske liste stići zvanično zajedničko saopštenje i odluke povodom najnovijih smena i imenovanja srpskih predstavnika u kosovskim institucijama.

Što se tiče povratka Srba u Skupštinu i Vladu Kosova, Stojanović je rekao da to ne zavisi od Srba već od onih, zbog kojih su Srbi izašli iz institucija,

„Onda kada se promeni odnos prema nama, kada se donesu konkretne odluke u pravcu sprovođenja onoga što smo se dogovorili u koalicionom sporazumu, tada će biti i otvorena mogućnost da se možda vratimo. Do tada, nema svrhe da se vraćamo“.

Foto GračanicaOnlajn

Na Svetoj arhijerejskoj liturgiji u crkvi svetog Nikole u Prištini, prisustvovao je i poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova, Bojan Mitić. Mitić, inače član Pokreta socijalista, partijski drug šefa Srpske liste Slavka Simića i novopostavljene ministarke lokalne samouprave u Vladi Kosova, Mirjane Jevtić, nije želeo da daje izjave za medije.

Anđelka Ćup