Б. Стојановић: Појединци из Српске листе су спремни да друге интересе ставе испред интереса српског народа

У Српској листи нема подела, али има различитих мишљења и појединци су спремни да неке друге интересе ставе испред интереса српског народа, изјавио је данас у Приштини, заменик косовског премијера Бранимир Стојановић.

„То није први ни последњи пут, али сазревање Српске листе је политичко одрастање које ће трајати и Српска листа ће сваки пут бити све боља и организованија. Морамо да се боримо са тим и то је наш српски усуд. Али, то не сме да нас поколеба и не смемо да одустанемо од било чега што смо започели, не сме да нас поколеба, не смемо да одустанемо од наше борбе за опстанак и од живота на овим просторима“, рекао је Стојановић после Свете архијерејске литургије, одржане у цркви Светог Николе, у Приштини.

Заменик косовског премијера је такође нагласио да ће се врло брзо унутар Српске листе утврдити ко је шта радио поводом смене министра Љубомира Марића и да да ће на основу тога бити утврђена свачија одговорност. Не желећи да ствара додатне тензије, како каже, Стојановић је новинарима рекао да ће врло брзо из Српске листе стићи званично заједничко саопштење и одлуке поводом најновијих смена и именовања српских представника у косовским институцијама.

Што се тиче повратка Срба у Скупштину и Владу Косова, Стојановић је рекао да то не зависи од Срба већ од оних, због којих су Срби изашли из институција,

„Онда када се промени однос према нама, када се донесу конкретне одлуке у правцу спровођења онога што смо се договорили у коалиционом споразуму, тада ће бити и отворена могућност да се можда вратимо. До тада, нема сврхе да се враћамо“.

Фото ГрачаницаОнлајн

На Светој архијерејској литургији у цркви светог Николе у Приштини, присуствовао је и посланик Српске листе у Скупштини Косова, Бојан Митић. Митић, иначе члан Покрета социјалиста, партијски друг шефа Српске листе Славка Симића и новопостављене министарке локалне самоуправе у Влади Косова, Мирјане Јевтић, није желео да даје изјаве за медије.

Анђелка Ћуп