Обнављање старих и успостављање нових веза

Фото: ТВ Мрежа (Вера Пуља)

Косовска фондација за отворено друштво у протекле две године подржала је више од 18 пројеката на северу Косова који су реализовале локалне невладине организације у оквиру пројекта „Риконектинг Митровица“.

Координаторка пројекта Вера Пуља спроведене пројекте оцењује веома позитивно и најављује наставак програма који има за циљ обнову покиданих веза између севера и југа Косова и у наредним годинама.

Коментаришући чињеницу да је Бриселски процес нетранспарентан, са понекад противречним изјавама преговарача, Пуља каже да је тим пре улога цивилног друштва значајнија.

У интервјуу за ТВ Мрежу, Вера Пуља је посебно указала на неколико важних пројеката који помажу нормализацију прилика на северу Косова и подизања квалитета живота грађана свих заједница.

Један од најважњих је пројекат „Школе европских интеграција“, коју КФОС реализује у сарадњи са невладином организацијом Актив и Европским покретом у Србији.

Посебно задовољство Вера Пуља је изразила због нове емисије „Споразум“ која се реализује у сарадњи са Активом и уз техничку подршку ТВ мреже. „Споразум“ доприноси бољем упознавању и разумевању свих заједница на Косову.

Координаторка Косовске фондације за отворено друштво најавила је наставак подршке локалним невладиним организацијама и у следећој години са посебним фокусом на транспарентност рада институција, квалитет образовања, као и наставак започетих пројеката у оквиру концепта „Риконектинг Митровица“ и „Школе европских интеграција“.