fbpx

Slavko Simić: Želeli smo da izbegnemo političku destabilizaciju

Фото ГрачаницаОнлајн

Фото ГрачаницаОнлајн: Славко Симић

Predsednik Srpske liste, Slavko Simić, obratio se javnosti saopštenjem,  povodom, kako je rekao, bespotrebne kampanje, “koju mediji vode u vezi ovog slučaja”. Naravno, radi se o smeni Ljubomira Marića sa mesta ministra lokalne smouprave i imenovanju Mirjane Jevtić na njegovo mesto. Simić u saopštenju tvrdi da su “poslanici Srpske liste želeli da izbegnu politički destabilizaciju, koja bi dodatno prolongirala formiranje Zajednice srpskih opština”.

Saopštenje Slavka Simića prenosimo u celosti.


“Pre svega nije mi jasno zašto pojedini mediji vode bespotrebnu kampanju u vezi ovog slučaja. Gospodin Marić je bio pred smenom kako je rekao gospodin Mustafa, zbog loše koordinacije i saradnje njegovog ministarstva sa lokalnim samoupravama na KiM. poslanici Srpske liste nisu želeli da dozvole produbljivanje političke krize koja je očigledno trebala da se u ovom slučaju nametne, jer naš primarni cilj je  da se što pre krene sa formiranjem Zajednice srpskih opština koja je naš imperativ. Poslanici Srpske liste želeli su da povere mandat Mirajani Jevtić, jer su želeli da u izvrsnoj vlasti žena iz srpske zajednice po prvi put bude na čelu ministarstva koje ima kapacitete i da se na taj način izbegne svaki vid političke destabilizacije koja bi dodatno prolongirala formiranje Zajednice srpskih opština.
Inače Srbi sa Kosova i Metohije imaju svoj politički integritet i kada su u pitanju kadrovska rešenja.
Naša Vlada na čijem čelu je naš predsednik Aleksandar Vučić je primer samostalnosti, odgovornosti i političkog integriteta koji mi sledimo i preslikavamo na Kosovu i Metohiji. Ostajemo dosledni i privrženi našoj institucionalnoj majci Vladi Republike Srbije i želimo da u okolnostima u kojima se našao naš narod na Kosovu i Metohiji zaštitimo nacionalne interese i prepišemo energiju i rad našeg predsednika Vlade i u privremenim institucijama u Prištini, zbog taga nas ovde u Prištini i zovu Vučićevim Srbima i ponosni smo na to!”
Predsednik Srpske liste
Slavko Simić
%d bloggers like this: