Покрајински одбор Покрета социјалиста Косова и Метохије: Александар Вучић је наш премијер кога поштујемо и следимо

Покрета социјалиста

Покрајински одбор Покрета социјалиста Косова и Метохије, саопштењем је одговорио на саопштење и оптужбе Покрајинског одбора Српске напредне странке у коме одбацује све оптужбе изречене на њихов рачун. Саопштење преносимо у целости и онако како је написано:


У време када је већина данашњих функционера СНС-а била на страни бојкот кампање или у редовима коалиционих партнера Хашима Тачија много пре Бриселског споразума, Покрет социјалиста је био уз Владу Републике Србије и Александра Вучића. У време када су посланици СНС одбијали да учествују на изборима по препоруци Владе РС, ПС је учествовао у спровођењу избора и спровођењу сваке одлуке Владе РС и Александра Вучића“.
„У време када су неки данашњи функционери СНС-а тада председници општина по КИН законима са КПС полицијом спречавали долазак министара Владе РС на КИМ, чланови Покрета социјалиста су се борили да Србија у пуном капацитету буде на КИМ. У време када су албански екстремисти палили Приштину да би изазвали смену нашег председника ПО Александра Јаблановића, ви сте данима ћутали“.
„Говорио је Александар Вучић и ми смо му због тога заувек захвални, и не само због тога верни, а ви господо сте ћутали и баш као и сада одлазили на посао у Владу у Приштини, узимали дневнице и нисте имали ниједан проблем када је Мустафа  Јаблановића заменио Јефтићем. Постигли сте такав договор и ми вас нисмо оптужили за издају, јер смо сматрали да ми треба да поднесемо сваку жртву али Срби морају бити заштићени и на њихова места не смеју доћи људи ван Српске листе“.
„Марићева смена нема везе са нашим договорима, јер и не постоје, али има са његовим лошим радом. Марић није смењен после рушилачких демонстрација Албанаца, он није имао храбрости да каже да су у Ђаковици „дивљаци“ напали српске повратнике, он није замењен бившим министром у влади Хашима Тачија. Он је замењен Српкињом, заменицом министра у Влади у којој је он био министар, а већинском вољом српских посланика, истих оних који су га и изабрали. Када је смењиван Јаблановић на притисак албанских екстремиста, нико није проверавао вољу српских посланика“.
„Александар Вучић је наш премијер и човек кога поштујемо и следимо, жао нам је што га беспотребно трошите прављењем подела, тражењем издајника, вређањем жена, непрекидним позивањем на њега. Покрет социјалиста неће никада подржати формирање тзв. Војске Косова, никада неће признати одузимање Трепче и неће гласати за демаркацију са Црном Гором, као ни о било чему другом без договора са нашом Владом и премијером Вучићем, а све остало су унутрашња питања наше листе која ћемо радо да расправимо. Ми ћемо да наставимо да бранимо интересе Срба и Србије, а ви слободно тражите издајнике“, закључује се у саопштењу.
Покрајнски одбор Покрета социјалиста
„АП Косова и Метохије“

Анђелка Ћуп