Pokrajinski odbor Pokreta socijalista Kosova i Metohije: Aleksandar Vučić je naš premijer koga poštujemo i sledimo

Покрета социјалиста

Покрета социјалиста

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista Kosova i Metohije, saopštenjem je odgovorio na saopštenje i optužbe Pokrajinskog odbora Srpske napredne stranke u kome odbacuje sve optužbe izrečene na njihov račun. Saopštenje prenosimo u celosti i onako kako je napisano:


U vreme kada je većina današnjih funkcionera SNS-a bila na strani bojkot kampanje ili u redovima koalicionih partnera Hašima Tačija mnogo pre Briselskog sporazuma, Pokret socijalista je bio uz Vladu Republike Srbije i Aleksandra Vučića. U vreme kada su poslanici SNS odbijali da učestvuju na izborima po preporuci Vlade RS, PS je učestvovao u sprovođenju izbora i sprovođenju svake odluke Vlade RS i Aleksandra Vučića“.
„U vreme kada su neki današnji funkcioneri SNS-a tada predsednici opština po KIN zakonima sa KPS policijom sprečavali dolazak ministara Vlade RS na KIM, članovi Pokreta socijalista su se borili da Srbija u punom kapacitetu bude na KIM. U vreme kada su albanski ekstremisti palili Prištinu da bi izazvali smenu našeg predsednika PO Aleksandra Jablanovića, vi ste danima ćutali“.
„Govorio je Aleksandar Vučić i mi smo mu zbog toga zauvek zahvalni, i ne samo zbog toga verni, a vi gospodo ste ćutali i baš kao i sada odlazili na posao u Vladu u Prištini, uzimali dnevnice i niste imali nijedan problem kada je Mustafa  Jablanovića zamenio Jeftićem. Postigli ste takav dogovor i mi vas nismo optužili za izdaju, jer smo smatrali da mi treba da podnesemo svaku žrtvu ali Srbi moraju biti zaštićeni i na njihova mesta ne smeju doći ljudi van Srpske liste“.
„Marićeva smena nema veze sa našim dogovorima, jer i ne postoje, ali ima sa njegovim lošim radom. Marić nije smenjen posle rušilačkih demonstracija Albanaca, on nije imao hrabrosti da kaže da su u Đakovici „divljaci“ napali srpske povratnike, on nije zamenjen bivšim ministrom u vladi Hašima Tačija. On je zamenjen Srpkinjom, zamenicom ministra u Vladi u kojoj je on bio ministar, a većinskom voljom srpskih poslanika, istih onih koji su ga i izabrali. Kada je smenjivan Jablanović na pritisak albanskih ekstremista, niko nije proveravao volju srpskih poslanika“.
„Aleksandar Vučić je naš premijer i čovek koga poštujemo i sledimo, žao nam je što ga bespotrebno trošite pravljenjem podela, traženjem izdajnika, vređanjem žena, neprekidnim pozivanjem na njega. Pokret socijalista neće nikada podržati formiranje tzv. Vojske Kosova, nikada neće priznati oduzimanje Trepče i neće glasati za demarkaciju sa Crnom Gorom, kao ni o bilo čemu drugom bez dogovora sa našom Vladom i premijerom Vučićem, a sve ostalo su unutrašnja pitanja naše liste koja ćemo rado da raspravimo. Mi ćemo da nastavimo da branimo interese Srba i Srbije, a vi slobodno tražite izdajnike“, zaključuje se u saopštenju.
Pokrajnski odbor Pokreta socijalista
„AP Kosova i Metohije“

Anđelka Ćup