Pokrajiski odbori SNS: Pokret socijalista KiM više politički ne postoji

Српска напредна странка КиМ

Српска напредна странка

Posle saopštenja Pokrajinskog odbora Pokreta socijakista, ponovo su se saopštenjem oglasili Opštinski odbori Srpske napredne stranke Kosova i Metohije u kome kažu da se „nož u leđa ne prašta“ i da je Pokret socijalista na Kosovu,  politički mrtav. Saopštenje prenosimo iu celosti:


Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji zauzeli su neopoziv stav prema političkim avetima, koja se predstavljaju kao Pokret socijalista na KiM. Oni više politički ne postoje, i u to će se uvereti kada budu samostalno nastupali na bilo kojim narednim izborima.Nož u leđa se ne prašta. Nikada.
Očajnički pokušaji te grupe da se kamuflira neiskrenim zaklinjanjem na lojalnost premijeru i Vladi Srbije i kupe sebi još neki dan na političkoj sceni ostaće jalovi, jer Vladu Srbije niti njenog predsednika nisu pitali za mišljenje kada su u Prištini zajedno sa Isom Mustafom pravili antisrpski prevrat.Svoju „ljubav“ i „lojalnost“ prema Srbiji i njenoj vladi pokazali ste izdajom srpskih nacionalnih i državnih interesa, kada ste sa Mustafom, a ne sa SNS i Aleksandrom Vučićem odlučivali ko će da predstavlja Srbe na KiM.
Nemojte da štitite Aleksandra Vučića od Srpske napredne stranke. Ne zna se šta je odvratnije: vaša izdaja ili verovanje da nakon svega što ste učinili možete da se iskupite poltronstvom i nastojanjem da posvađate Aleksandra Vučića sa njegovom sopstvenom strankom. Vi mislite i radite kao mali i zli ljudi, zato što jeste takvi, ali ste konačno sami sebe raskrinkali i pokazali svoje pravo lice zabivši nož u leđa stranci kojoj dugujete svoje postojanje, ali i nož u leđa preostalom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.
Zaboravili ste i na Vučića i na Srbiju kada ste raspisali konkurse za integraciju zdravsta i prosvete u Leposaviću u kosovski sistem, i tako počinili izdaju samo da biste mogli da zaposlite vaše članove i poslušnike. Zaboravili ste na SNS kada ste državne institucije Srbije zloupotrebili sa namerom da ono što je od njih ostalo pretvorite u prćiju Pokreta socijalista na KiM.
Zato danas u Vladi Srbije i niste odgovorni za KiM.Slagali ste javnost i kada ste rekli da smo ćutali kada su vašeg Jablanovića smenjivali kao srpskog predstavnika u pokrajinskim institucijama. Nismo ćutali. Ali nismo ćutali, ni žmurili kada je iza leđa Vlade i premijera Srbije napravio koalicioni dogovor vaše stranke i vođa Albanaca, zbog čega je i najuren sa čela Srpske liste.Podsećamo vas na surovu istinu – da bi bez nas cenzus na lokalnim, pokrajinskim i bilo kojim drugim izborima za vas ostao nedosanjani san. I zato ćemo vam, gospodo, pružiti to zadovoljstvo da svoj legitimitet i poverenje kod građana proverite samostalno.Mogli ste da budete deo jednog velikog srpskog nacionalnog pokreta i projekta, ali ste, zato što ste nesposobni za išta veliko, osim za snažne reči i velike manipulacije, odabrali da budete Mustafini poslušnici i da prodate nacionalno jedinstvo za šaku privilegija.

Anđelka Ćup

Save