fbpx

Srpska napredna stranka na Kosovu prekida saradnju sa Pokretom socijalista

Српска напредна странка

Српска напредна странка

Opštinski odbori Srpske napredne stranke sa Kosova i Metohije, osuđuju dogovore dela poslanika Srpske liste iz redova Pokreta socijalista sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji su rezultirali smenom ministra Ljubomira Marića, člana i funkcionera Srpske napredne stranke i instaliranjem kompromitovane, nekompetentne i Prištini lojalne osobe na tu funkciju, kaže se u saopštenju Pokrajinskog odbora Srpske napredne stranke za Kosovo i Metohiju i dodaje da Srpska napredna stranka na Kosovu i Metohiji prekida svaku dalju saradnju sa Pokretom socijalista, nazivajiući socijaliste Aleksandra Vulina, „minornom grupom političkih profitera“.

„Ljubomir Marić je svoj posao obavljao časno, pošteno i u stalnoj konsultaciji sa svojom državom i narodom. Pokrajinski poslanici iz redova Pokreta socijalista su, radeći iza leđa Srpskoj naprednoj stranci, koja uživa ubedljivo najveću podršku naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, za šaku albanskog novca prodali interese srpskog naroda i naneli nesagledivu štetu državnim i nacionalnim interesima“, piše u saopštenju dostavljenom medijima.

Saopštenje dalje prenosimo u celosti:


„Srpska napredne stranka na KiM i njeni predstavnici unutar Srpske liste smatraju da je imenovanje nedolične osobe na mesto ministra za administraciju i lokalnu samoupravu, iza leđa legitimnim predstavnicima države Srbije i Srba na KiM, i u trenutku kada Srbi zbog pokušaja otimanja Trepče i blokade sporazuma o ZSO bojkotuju sednice i druge aktivnosti vlade u Prištini, akt prodaje državnih i nacionalnih interesa, koji daleko prevazilazi uobičajene stranačke razmirice i koji je uvreda za svakog pristojnog Srbina i Srpkinju.
Upozoravamo javnost da dogovor Mustafe i poslanika iz redova Pokreta socijalista podrazumeva, osim smene srpskog i imenovanja Prištini lojalnog ministra, i otvorenu trgovinu podrškom ove grupe formiranju tzv. Vojske Kosova, koja bi bila suprotstavljena Srbiji, i demarkaciji tzv. nezavisne države Kosovo sa Crnom Gorom.
Mi, razume se, ne priznajemo ništa što je proisteklo iz izdajničkog dogovora poslanika Pokreta socijalista i Ise Mustafe, pa ni novopostavljenu ministarku, koja se, prihvatajući funkciju uprkos direktnom pozivu ovlašćenih predstavnika države Srbije, pridružila bloku albanskih političkih partija.
Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji prekidaju svaku saradnju sa Pokretom socijalista na KiM i preduzeće sve korake kako bi se neutralisala šteta koju ta minorna grupa političkih profitera nanosi snazi i jedinstvu srpskog naroda na Kosmetu.“

 

%d bloggers like this: