Jablanović gradonačelnicima srpskih opština

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Povodom saopštenja gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu, oglasio se i prvi čovek Pokreta Socijalista na Kosovu i Metohiji Aleksandar Jablanović.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez izmena.

„Gospodo gradonačelnici, duboko sam bio ubeđen i verovao sam u to da do ovakvog vida komunikacije između Pokreta socijalista i vas nikada neće doći i to iz nekoliko razloga“.

„Prvi je taj što većina vas ne bi bila na pozicijama na kojima je danas da nije bilo Pokreta socijalista i naših aktivista na KiM, što ste za ove tri godine očigledno zaboravili“.
„Drugi je taj što u vašim opštinama Pokreta socijalista nema u lokalnim skupštinama, ne zato što smo slabi i „minorni“ već zato što smo na lokalnim izborima 2013. godine radili za vas, a ne za sebe, jer smo iskreno verovali da smo jedno i da nam je cilj isti i ostvariv samo ako smo zajedno u ovoj borbi“.
„Treći razlog što vam se obraćam na ovaj način je to što se vas i vaših saopštenja ne plašimo ni ja ni Pokrajinski odbor Pokreta socijalista na KiM. Znam i znamo kako i na koji način ste došli tu gde jeste, a nemamo ni ja ni moji saradnici problem da vam to i u lice kažemo i reći ćemo vam na prvim izborima koji dođu, kao na onim lokalnim u Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kada smo umesto vas lepili predizborne plakate jer vi niste smeli ni imali s kim“.
„Spremni smo da vam to kažemo i ranije i da izađemo iz vlasti na svim nivoima na Kosmetu ako ste i vi to spremni – da podnesemo svi ostavke pa idemo na izbore?“.
„Ako to niste spremni, pustićemo vas da se krijete do izbora iza bednih saopštenja i nećemo više na njih odgovarati. Izdajnike možete tražiti uvek ali ih u Pokretu socijaliste nećete naći kao što ih nisu našli ni mnogi pre vas, gospodo gradonačelnici“.

„Predsednik PO Pokreta socijalista za Kosovo i Metohiju“
Aleksandar Jablanović