Јаблановић градоначелницима српских општина

Wikimedia Commons

Поводом саопштења градоначелника општина са српском већином на Косову, огласио се и први човек Покрета Социјалиста на Косову и Метохији Александар Јаблановић.

Саопштење преносимо у целости и без измена.

„Господо градоначелници, дубоко сам био убеђен и веровао сам у то да до оваквог вида комуникације између Покрета социјалиста и вас никада неће доћи и то из неколико разлога“.

„Први је тај што већина вас не би била на позицијама на којима је данас да није било Покрета социјалиста и наших активиста на КиМ, што сте за ове три године очигледно заборавили“.
„Други је тај што у вашим општинама Покрета социјалиста нема у локалним скупштинама, не зато што смо слаби и „минорни“ већ зато што смо на локалним изборима 2013. године радили за вас, а не за себе, јер смо искрено веровали да смо једно и да нам је циљ исти и остварив само ако смо заједно у овој борби“.
„Трећи разлог што вам се обраћам на овај начин је то што се вас и ваших саопштења не плашимо ни ја ни Покрајински одбор Покрета социјалиста на КиМ. Знам и знамо како и на који начин сте дошли ту где јесте, а немамо ни ја ни моји сарадници проблем да вам то и у лице кажемо и рећи ћемо вам на првим изборима који дођу, као на оним локалним у Митровици, Звечану и Зубином Потоку, када смо уместо вас лепили предизборне плакате јер ви нисте смели ни имали с ким“.
„Спремни смо да вам то кажемо и раније и да изађемо из власти на свим нивоима на Космету ако сте и ви то спремни – да поднесемо сви оставке па идемо на изборе?“.
„Ако то нисте спремни, пустићемо вас да се кријете до избора иза бедних саопштења и нећемо више на њих одговарати. Издајнике можете тражити увек али их у Покрету социјалисте нећете наћи као што их нису нашли ни многи пре вас, господо градоначелници“.

„Председник ПО Покрета социјалиста за Косово и Метохију“
Александар Јаблановић