Ко чини Посланички клуб Српске листе?

Славко Симић

У поплави саопштења, која ових дана медији добијају, стигло је још једно, са потписом Посланичког клуба Српске листе. У саопштењу није баш најјасније ко је чинио већину на састанку, после којег је послато саопштење, а такође није најјасније због чега су два посланика искључена из поменутог посланичког клуба.  Ипак, ми саопштење преносимо у целости, уз извињење нашим читаоцима на “прогутаним словима ч, ћ, ш, ђ”:


Јуце је одрзан састанак посланицког клуба Српске листе на коме је уцествовала вецина посланика Српске листе. На састанку је договорено да због новонасталих околности унутар Српске листе, посланицки клуб до даљњег задрзи изворних девет посланика којима је поверен мандат од стране српске заједнице на тој листи.

Посланици су сагласни да до даљњег искљуце из посланицког клуба господина Ненада Расица који је Председник Прогресивно демократске странке И господина Адема Ходзу који је представник Горанске заједнице у парламенту. Оваква одлука је донета у циљу спрецавања политицких манипулација и растурања посланицког клуба Српске листе који мора остати јединствен, искљуциво због  интереса народа који зиви на Косову И Метохији. Сви посланици добродосли су у посланицки клуб, али због политицких превирања посланицки клуб це задрзати до даљњег изворних девет посланика Српске листе.

Посланицки клуб

Српске листе


Анђелка Ћуп