Славко Симић смењен са места шефа посланичког клуба Српске листе?

Славко Симић

Нашој редакцији је стигло саопштење већине посланика Српске листе, са потписима, у коме се каже да је Славко Симић, смењен са места шефа поосланичког клуба Српске листе.


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ВЕЋИНЕ ПОСЛАНИКА СРПСКЕ ЛИСТЕ

Већина посланика Српске листе у Скупштини Косова донела је данас одлуку о смени Славка Симића са места шефа наше посланичке групе, и на ту функцију именовала Сашу Милосављевића.
Овакву одлуку донела је већина (6 од 11) посланика Српске листе, након што је Симић, са мањом групом чланова наше посланичке групе, тајно договорио са косовским премијером Исом Мустафом смену министра Љубомира Марића.
Симић је затим починио и додатни политички деликт и нанео срамоту сопственом народу предложивши особу попут Мирјане Јевтић на министарску функцију.
Иако је од стране високих републичких званичника уследио апел посланицима из редова Покрета социјалиста да се од тог чина разбијања наше листе одустане, Симић је са групом њему оданих посланика, а уз очигледну подршку врха своје странке, одлучио да направи пакт са Мустафом, и сменио министра Марића, само зато што је доследно бранио српске интересе на Косову и није пристајао на уцене Покрета социјалиста и клана Јаблановић.
Српски народ на Косову и Српска листа неће више никада бити таоци групице политичких авантуриста и криминалаца из Покрета социјалиста.
Симић и његови следбеници изгубили су свако морално право да се представљају као чланови Српске листе, јер радећи против интереса Србије и српског народа они су постали део албанске листе.
Симић и његови следбеницу су од данас, иако тога можда још нису свесни, само бивши политичари и део једне од најсрамотнијих епизода у српској политичкој историји.
Посланици:
Јелена Бонтић
Јасмина Живковић
Саша Милосављевић
Срђан Поповић
Адем Хоџа
Ненад Рашић