Pojedinci iz Srpske liste se vraćaju u institucije

Српска листа?

Српска листа?

Povodom još jednog saopštenja, dostavljenog u ime Srpske liste, redakcija je odlučila da ga objavi, iako nije potpisano i iako posle svih jučerašnjih saopštenja nije sasvim jasno ko je njen zvanični predstavnik. Saopštenje objavljujemo onako kako je napisano i unapred se izvinjavamo čitaocima zbog toga.


Saopstenje za javnost

Srpska Lista izlaskom na parlamentarne Kosovske izbore 2014godine a po predhodnom dogovoru sa Vladom Srbije preuzela je na sebe od tog momenta odgovornost za srpski narod i njegove interese na Kosmetu.
Od tog trenutka do danas bilo je vise tezih situacija pred kojima smo kao Lista pritisnuti onim sto je dogovoreno u Briselu morali da popustimo zarad lakseg i brzeg puta Srbije ka EU i mira na samom Kosmetu. Uvek smo postovali i uvek cemo postovati interese Republike Srbije i od toga ne bezimo ni u kakvoj situaciji. Medjutim prevashodno Srpska Lista mora postovati interese srpskog naroda sa Kosova i Metohije i politicku realnost koja na Kosmetu postoji ne nasom krivicom. Samo povlacenje pred problemima i bojkot institucija vec drugi put zaredom nije promenilo nista i mi kao i  svi odgovorni ljudi moramo da nastavimo nasu borbu u jedinoj mogucoj areni „politickoj“ i to ovoj ovde na Kosmetu.
Komentare da je Srpska Lista izdala interese Beograda ostro osudjujemo i odbacujemo. nikada Srpska Lista nije niti ce pregovarati o srpskoj kulturnoj bastini, vojsci Kosova, demarkaciji granice i imovini Republike Srbije na Kosmetu bez predhodnog javnog i jasnog stava zvanicnog Beograda.
Nas povratak u Skupstinu Kosova je nesto sto bi se desilo kasnije ili pre i ako mi biramo onda je to sada kada se odlucuje o budzetu za 2017 god koji srbima treba da omoguci laksi zivot i infrastrukturni razvoj. Mozemo biti izvan procesa ali time ih necemo zaustaviti i s toga radicemo ono za sta nas je narod i glasao a to je da ga zastupamo sto smo radili i do sada uz nasu nepromenjenu odanost prema politici Vlade Srbije i njenim interesima na Kosmetu.

Poslanicki klub Srpske liste


Anđelka Ćup