Појединци из Српске листе се враћају у институције

Српска листа?

Поводом још једног саопштења, достављеног у име Српске листе, редакција је одлучила да га објави, иако није потписано и иако после свих јучерашњих саопштења није сасвим јасно ко је њен званични представник. Саопштење објављујемо онако како је написано и унапред се извињавамо читаоцима због тога.


Саопстење за јавност

Српска Листа изласком на парламентарне Косовске изборе 2014године а по предходном договору са Владом Србије преузела је на себе од тог момента одговорност за српски народ и његове интересе на Космету.
Од тог тренутка до данас било је висе тезих ситуација пред којима смо као Листа притиснути оним сто је договорено у Бриселу морали да попустимо зарад лаксег и брзег пута Србије ка ЕУ и мира на самом Космету. Увек смо постовали и увек цемо постовати интересе Републике Србије и од тога не безимо ни у каквој ситуацији. Медјутим превасходно Српска Листа мора постовати интересе српског народа са Косова и Метохије и политицку реалност која на Космету постоји не насом кривицом. Само повлацење пред проблемима и бојкот институција вец други пут заредом није променило ниста и ми као и  сви одговорни људи морамо да наставимо насу борбу у јединој могуцој арени „политицкој“ и то овој овде на Космету.
Коментаре да је Српска Листа издала интересе Београда остро осудјујемо и одбацујемо. никада Српска Листа није нити це преговарати о српској културној бастини, војсци Косова, демаркацији границе и имовини Републике Србије на Космету без предходног јавног и јасног става званицног Београда.
Нас повратак у Скупстину Косова је несто сто би се десило касније или пре и ако ми бирамо онда је то сада када се одлуцује о будзету за 2017 год који србима треба да омогуци лакси зивот и инфраструктурни развој. Моземо бити изван процеса али тиме их нецемо зауставити и с тога радицемо оно за ста нас је народ и гласао а то је да га заступамо сто смо радили и до сада уз насу непромењену оданост према политици Владе Србије и њеним интересима на Космету.

Посланицки клуб Српске листе


Анђелка Ћуп