Новогодишњи пакетићи за децу из Прилужја, Гојбуље, Граца и Бањске

Из Кабинета заменика премијера Косова Бранимира Стојановића и Канцеларије за питања заједница обезбеђени су новогодишњи поклон пакетићи који су данас подељени деци из Прилужја, Гојбуље, Граца и Бањске.


Више од 500 малишана уживало је у Прилужју у позоришној представи и дружењу са Деда Мразом који им је поделио новогодишње пакетиће.

“Нема веће части и веће привилегије, него стати пред децу и измамити им осмехе. Било је задовољство трудити се и радити на томе“, рекао је заменик премијера Бранимир Стојановић и додао да највредније што имамо као народ јесу управо деца.

„Ова младост и ова лепота су гаранција да су бољи дани пред нама“,  закључио је Стојановић.

Директор Канцеларије за питања заједница Иван Томић рекао је данас да је посебно радостан због броја деце која овде живе и која су данас испунила салу Дома културе у Прилужју. Својим радом, истакао је, показаће да су решени да заиста помогну људима овог краја, али и свим осталима који живе у тешким условима.

„Данас смо поделили пакетиће деци из Општине Вучитрн, у петак ћемо поделити пакетиће деци у Племетини, такође имамо у плану да за Св. Саву поделимо и пакетиће и деци општине Обилић“, навео је Томић и додао да се нада како ће се ускоро и у овом крају ствари променити на боље.

Млади глумци театра Гето из Грачанице извели су представу “Ивица и Марица и културна заврзламица”.

У Прилужју је данас подељено 550 пакетића, у четвртак 29. децембра, деци из метохијских села ће у Гораждевцу бити подељено још 470 новогодишњих пакетића.