fbpx

Novogodišnji paketići za decu iz Prilužja, Gojbulje, Graca i Banjske

Iz Kabineta zamenika premijera Kosova Branimira Stojanovića i Kancelarije za pitanja zajednica obezbeđeni su novogodišnji poklon paketići koji su danas podeljeni deci iz Prilužja, Gojbulje, Graca i Banjske.


Više od 500 mališana uživalo je u Prilužju u pozorišnoj predstavi i druženju sa Deda Mrazom koji im je podelio novogodišnje paketiće.

“Nema veće časti i veće privilegije, nego stati pred decu i izmamiti im osmehe. Bilo je zadovoljstvo truditi se i raditi na tome“, rekao je zamenik premijera Branimir Stojanović i dodao da najvrednije što imamo kao narod jesu upravo deca.

„Ova mladost i ova lepota su garancija da su bolji dani pred nama“,  zaključio je Stojanović.

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić rekao je danas da je posebno radostan zbog broja dece koja ovde žive i koja su danas ispunila salu Doma kulture u Prilužju. Svojim radom, istakao je, pokazaće da su rešeni da zaista pomognu ljudima ovog kraja, ali i svim ostalima koji žive u teškim uslovima.

„Danas smo podelili paketiće deci iz Opštine Vučitrn, u petak ćemo podeliti paketiće deci u Plemetini, takođe imamo u planu da za Sv. Savu podelimo i paketiće i deci opštine Obilić“, naveo je Tomić i dodao da se nada kako će se uskoro i u ovom kraju stvari promeniti na bolje.

Mladi glumci teatra Geto iz Gračanice izveli su predstavu “Ivica i Marica i kulturna zavrzlamica”.

U Prilužju je danas podeljeno 550 paketića, u četvrtak 29. decembra, deci iz metohijskih sela će u Goraždevcu biti podeljeno još 470 novogodišnjih paketića.

%d bloggers like this: