fbpx

Slavko Simić: Zamrzavamo svoje učešće u Skupštini i Vladi KiM

Фото ГрачаницаОнлајн: Славко Симић

Фото ГрачаницаОнлајн: Славко Симић

Šef poslaničkog kluba i predsednik Srpske liste, Slavko Simić, obratio se medijima saopštenjem u kome kaže da će poslanici Srpske liste do daljnjeg zamrznuti svoje učešće u Skupštini Kosova, kao i da će se Mirjana Jevtić “povući” iz Ministarstva lokalne samouprave.

“Predsednik Aleksandar Vučić je predsednik naše jedine Vlade i njegov autoritet je kako za nas, tako i za sve Srbe na KiM nesporan. Zato, mi poslanici Srpske liste u Parlamentu privremenih institucija na KiM, objavljujemo da ćemo sprovesti sve odluke predsednika Vučića i da zamrzavamo svoje učešeće u radu Skupštine i Vlade KiM, kao i da će u skladu sa zahtevom predsednika Vučića, Mirjana Jevtić napustiti Ministarstvo lokalne samouprave, jer Mirjana Jevtić kao Srpkinja sa KiM, poštuje autoritet i zahtev premijera Republike Srbije i ponašaće se u skladu sa tim”, kaže se u saopštenju Srpske liste, dostavljenom medijima, koje je potpisao Slavko Simić.

“Niko za Srbe na KiM nije uradio više od Aleksandra Vučića i borba srpskog naroda na KiM nije moguća i neće biti uspešna, ukoliko iz bilo kog razloga ne bude postojalo jedinstvo i tesna veza između predstavnika Srba na Kim i predsednika Vlade Republike Srbije, Aleksandra Vučića”, nastavlja Simić u saopštenju i kaže da Srpska lista na KiM okuplja sve Srbe, bez obzira na njihovu političku pripadnost i da je formirana u cilju ostanka srpskog naroda na ovim prostorima.

“Zato, naše delovanje mora biti primer jedinstva i zajedničke borbe u budućem formiranju ZSO. Aleksandar Vučić ima naše puno poverenje i zahvalnost za trud i posvećenost rešavanju naših problema. Vučić je naš premijer, a ne Mustafa. Tako je bilo i tako će biti”, zaključuje se u saopštenju Slavka Simića.

 

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: