fbpx

Dalibor Jevtić: U Novoj godini nam treba više razumevanja od onih koji nas nisu razumeli

Фото ГрачаницаОнлајн: Далибор Јевтић

Фото ГрачаницаОнлајн: Далибор Јевтић

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, čestitao je građanima Kosova Novu godinu, poželevši svima dobro zdravlje i mir:

„Svima nama koji živimo na Kosovu želim da 2017. godinu i svaku narednu, živimo u miru, međusobnoj toleranciji i uvažavanju, da u 2017. godini komšije Albanci u Mušutištu umesto teškim rečima i protestima, dočekaju svoje komšije Srbe rečima dobrodošlice, da tu reč dobrodošlice za Srbe čujemo i u Đakovici, da umesto samo reči da su Srbi dobrodošli u Prištinu, te reči vidimo kroz dela i da se u hramu Hrista Spasa, umesto katanaca na rešetkama nađu široko otvorena vrata crkve, u kojoj će se ponovo služiti liturgija i sabirati narod”, kaže se u novogodišnjoj poruci Dalibora Jevtića.

„U narednoj 2017. godini treba nam više razumevanja od onih koji nas nisu razumeli, da nas oni koji „nisu čuli“ konačno saslušaju i prihvate činjenicu da Srbi na Kosovu žele da žive i da na Kosovo žele da se vrate. Znam da će i naredna godina biti puna izazova, i zato želim da posebno naši povratnici budu uporni, baš onako kako su uporni bili oni koji su se vratili u Žač”, poručio je u čestitki ministar za zajednice i povratak.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: