fbpx

Beo i hladan Božić.

Фото: ГрачаницаОнлајн

Danas u popodnevnim satima nove padavine, mogući snežni nanosti usled jakog severozapadnog vetra. Ledeni dani od 6. do 10 janurara, upozorava Hidrometeorološki zavod Srbije.  

Na putu nema zaostalog snega, Foto: GračanicaOnlajn

 Slab sneg je u popodnevnim satima ponovo počeo da pada na centalnom delu Kosova. Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni i saobraćaj se odvija neometano.

U naredna dva sata oblačno, u južnoj, jugoistočnoj i istočnoj Srbiji sa snegom slabog i umerenog inteziteta, saoptio je Hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

U saopštenju RHMZ se dodaje da se danas u južnim i jugozapadnim, a tokom noći i sutra u istočnim krajevima Srbije očekuje  oko 10 cm novog snega, u planinskim predelima i više. Očekuje se i formiranje snežnih nanosa zbog jakog i olujnog severozapadnog vetra.

Foto: GračanicaOnlajn

Iz RHMZ Srbije upozoravaju da se u periodu od petka (06. Januara.) do utorka (10.januara.) očekuju veoma niske temperature, posebno na krajnjem jugu, jugoistoku i jugozapadu Srbije.

Uslediće četiri ledena dana sa jutarnjim temperaturama od -16 do -9, lokalno i do -18 u planinskim predelima oko -22, najviša od -10 do -5 stepena.

 

I.M.

%d bloggers like this: