fbpx

Tomislav Nikolić ne dolazi u Štrpce

wikimedia

Томислав Николић

Kako javljaju beogradski mediji, Tomislav Nikolićipak sutra neće boraviti na Kosovu. Prištinske vlasti, naime, nisu danas dozvolile najbližim saradnicima predsednika Srbije da pređu administrativni prelaz Merdare, kako bi  napravili bezbednosnu procenu i pripremili dolazak Tomislava Nikolića.

Tomislav Nikolić će se ujutro obratiti javnosti i saopštiti razloge zbog kojih je otkazana njegova poseta Kosovu i Metohiji.

Ranije danas, Nikolić je izjavio da će, „ako i kada pređe Merdare, na Kosovu i Metohiji biti bezbedan toliko koliko su bezbedni Srbi koji tamo žive.

“Dužan sam i hoću da sledim njihovu sudbinu. Ako bih kao predstavnik svih građana ignorisao tu obavezu, Srbija bi nosila težak greh i teret za sva vremena” – rekao je Nikolić za „Sputnjik“.

Predsednik Srbije je takođe rekao je da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da će učiniti sve da ta veštačka tvorevina, koju podržavaju i na njoj besomučno insistiraju neke države sa Zapada i neke islamske države, ne postane članica UN.

Izvor: Blic, B92

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: