Marko Đurić: Neka radost Hristovog rođenja podari mir i snagu našem narodu na Kosovu i Metohiji

Фото ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, sveštenstvu, pravoslavnim vernicima, posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, Marko Đurić je poželeo srećan Božić.

„Najradosniji hrišćanski praznik vekovima nam donosi svetlost vere, nade i ljubavi i ujedinjuje nas oko neprolaznih hrišćanskih vrednosti i vrlina. Neka nam zato predstojeći praznični dani budu nadahnuće i podsticaj da negujemo slogu i ljubav među bližnjima, da poštujemo naše različitosti i da nas mudrost i snaga vode u pobedu nad iskušenjima teškog vremena u kome živimo“,kaže se u Đurićevoj čestitki.

„Takođe, iskreno želim da radost Hristovog rođenja unese sreću i spokoj u sve naše domove, a našem narodu na Kosovu i Metohiji podari mir i snagu za njegovo postojanje i opstanak na vekovnim ognjištima predaka. Uz želje za ličnu i porodičnu sreću, dobro zdravlje i profesionalni uspeh, očekujem da ćemo sa međusobnim poverenjem i razumevanjem zakoračiti u novu godinu i istrajiti na putu istine i pravde, koji je za nas i jedini put. Neka nam Božićni praznici budu podstrek za ostvarenje naših ciljeva.  Mir Božji Hristos se rodi!“, kaže se u čestitiki Marka Đurića.

Anđelka Ćup