За Божић у Штрпцу, МТС сигнал ускоро и у Косовском Поморављу

Фото:ГрачаницаОнлајн

После Грачанице, која однедавно поново има МТС-ов сигнал, Срби од данас могу да у МТС-овој мрежи разговарају и из Штрпца и са Брезовице.     

Житељи Штрпца први пут од 2010. године дочекују Божић са сигналом МТС-ове мобилне телефоније, који је плод дуготрајних преговора тимова Београда и Приштине вођених у Бриселу, у којима је наша страна успела да издејствује нове локације и базне станице за Телекомову ћерку фирму у јужној покрајини, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је, поводом успешног окончања фазе тестирања и данашњег активирања МТС-овог сигнала у Штрпцу, истакао да су житељи те најизолованије српске средине на КиМ упорном и успешном борбом за свој физички опстанак и очување српских националних интереса  заслужили овакав поклон на најрадоснији православни празник.

„Нашим сународницима у Штрпцу поручујем да је ово само један у низу корака које ће наша држава предузети како би они могли у да се у пуном смислу осећају делом Србије. Чињеница да се у МТС-овој мрежи данас разговара од Хоргоша, на крајњем северу наше земље, до Штрпца, на крајњем југу, има и огроман симболички значај, који наши суграђани, уверен сам, веома добро препознају“, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је поручио да ће, у складу са бриселским договорима, у наредних неколико месеци сигнал МТС-ове мреже добити и житељи српских села у Косовском Поморављу.   Ђурић је Телекому, без чије несебичне експертске помоћи овакав исход разговора у Бриселу не би био могућ, пожелео успешну пословну годину на Косову и Метохији.