Prohodan put prema selu Ljevoši

pixabay

Снег

Nakon intervencije Ministarstva za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića kod predstavnika opštine Peć, putevi prema selu Ljevoši su očišćeni od snežnih nanosa i nakon višednevne blokade, ponovo prohodni, saopšteno je iz ovog ministartsva.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, ističe da se ministarstvo na čijem je čelu, podjednako brine o svim povratnicima i da je bilo nedopustivo da Srbi u ovom mestu ostanu odsečeni od glavnih puteva nekoliko dana.

„Za nas je svaki povratnik važan,kao i i uslovi u kojima oni žive i zbog toga nismo mogli da dozvolimo da i dalje Srbi u Ljevoši budu bukvalno odsečeni i nemaju nikakvu komunikaciju sa ostalim mestima u opštini Peć u ovim hladnim danima. Drago mi je da je lokalna samouprava imala razumevanja i da su odmah reagovali na naš poziv da se omogući prohodnost puteva ka Ljevoši, tako da su putevi prema ovom selu od danas prohodni. Očekujemo da se situacija sa snadbevanjem električnom energijom takođe reši kao i problem vodosnadbevanja u Ljevoši.“, rekao je ministar Jevtić.

 

Anđelka Ćup

Save