Paketići za najvrednije čitaoce i članove Narodne biblioteke

Фото:ГрачаницаОнлајн

Uoči Srpske nove godine, Narodna biblioteka u Gračanici je svojim najmlađim i najvrednijim članovima poklonila 30 poklon paketa koje je donirala humanitarna organizacija Hrišćanske adventističke crkve „Adra“.

Od vršnjaka iz Nemačke za mališane širom sveta, Foto: GračanicaOnlajn

Akcija Narodne biblioteke i „Adre“ organizuje se petu godinu zaredom, rekla je direktorka Biblioteke u Gračanici, Brankica Kostić.

„Drago mi je da smo i ove godine u prilici da našim najmlađim i najvernijim čitaocima podelimo paketiće i da uz svesrdnu pomoć našeg prijatelja iz „Adre“ gospodina Nikole Aslimovskog, u predvečerje pravoslavne Nove godine podelmo poklon paketiće i tako izmamimo dečije osmehe, a to nema cenu“, rekla je Kostićeva.

Paketići su podeljeni deci iz Gračanice, Čaglavice, Lapljeg Sela i Donje Brnjice kao i mališanima jedne romske porodice iz Gračanice.

U pratnji oca, po svoj poklon paketić u Naordnu biblioteku danas je  došao i Nenad Milićević (9) iz Donje Brnjice. Nenad je učenik trećeg razreda Osnovne škole „Dimitrije Prica“, odličan je učenik i kaže da redovno čita, a da mu je „Mali princ“ omiljena knjiga.

Nenad Milićević se obradovao poklonu, Foto: GračanicaOnlajn

Dok je razgledala sadržaj svog paketića, Milica Ilić (12) iz Gračanice ushićeno govori da će šal koji je dobila dati bratu, lutku, mlađoj sestri, a ostalo iz paketiće će zadržati za sebe.

Pored slatkiša, pošiljke koje su mališani iz Nemačke pakovali i slali vršnjacima širom sveta sadrže lutke, pernice, flomastere, šalove, kape, rukavice, knjige i raznovrsni pribor za školu.

„Ovo je možda mala količina poklona, kako bi se podmirile potrebe svih naših korisnika, ali je ipak značajna i dovoljna da se iskaže dobra volja i odličan primer da ljubav i humanost ne poznaju granice, ni one državne, ni one verske, ni one etničke“, rekla je direktorka Narodne biblioteke u Gračanici, Brankica  Kostić.

 

Ivan Miljković