Пакетићи за највредније читаоце и чланове Народне библиотеке

Фото:ГрачаницаОнлајн

Уочи Српске нове године, Народна библиотека у Грачаници је својим најмлађим и највреднијим члановима поклонила 30 поклон пакета које је донирала хуманитарна организација Хришћанске адвентистичке цркве „Адра“.

Од вршњака из Немачке за малишане широм света, Фото: ГрачаницаОнлајн

Акција Народне библиотеке и „Адре“ организује се пету годину заредом, рекла је директорка Библиотеке у Грачаници, Бранкица Костић.

„Драго ми је да смо и ове године у прилици да нашим најмлађим и највернијим читаоцима поделимо пакетиће и да уз свесрдну помоћ нашег пријатеља из „Адре“ господина Николе Аслимовског, у предвечерје православне Нове године поделмо поклон пакетиће и тако измамимо дечије осмехе, а то нема цену“, рекла је Костићева.

Пакетићи су подељени деци из Грачанице, Чаглавице, Лапљег Села и Доње Брњице као и малишанима једне ромске породице из Грачанице.

У пратњи оца, по свој поклон пакетић у Наордну библиотеку данас је  дошао и Ненад Милићевић (9) из Доње Брњице. Ненад је ученик трећег разреда Основне школе „Димитрије Прица“, одличан је ученик и каже да редовно чита, а да му је „Мали принц“ омиљена књига.

Ненад Милићевић се обрадовао поклону, Фото: ГрачаницаОнлајн

Док је разгледала садржај свог пакетића, Милица Илић (12) из Грачанице усхићено говори да ће шал који је добила дати брату, лутку, млађој сестри, а остало из пакетиће ће задржати за себе.

Поред слаткиша, пошиљке које су малишани из Немачке паковали и слали вршњацима широм света садрже лутке, пернице, фломастере, шалове, капе, рукавице, књиге и разноврсни прибор за школу.

„Ово је можда мала количина поклона, како би се подмириле потребе свих наших корисника, али је ипак значајна и довољна да се искаже добра воља и одличан пример да љубав и хуманост не познају границе, ни оне државне, ни оне верске, ни оне етничке“, рекла је директорка Народне библиотеке у Грачаници, Бранкица  Костић.

 

Иван Миљковић