Povratnicima u Ljevoši uključena struja i dopremljena pomoć u hrani i vodi

повратници у селу Љевош

повратници у селу Љевош

Nakon intervencije ministra za povratak i zajednice, Dalibora Jevtića, ekipe KEDS-a su otklonile kvar na dalekovodu, pa je selo Ljevoša, konačno dobilo struju, koju nije imalo nekoliko dana, kaže se u saopštenju informativne službe Ministarstva za povratak i zajednice. Takođe, predstavnici Ministartsva za povratak i zajednice, danas su povratnicima u Ljevoši, uručili pakete hrane i vode.

Jevtić je rekao da su predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak i on lično, u gotovo svakodnevnoj komunikaciji sa službom za čišćenje puteva, komunalnom službom, elektrodistribucijom i svim relevantnim inistitucijama koje treba da omoguće normalno funkcionisanje  života povratnika.

This slideshow requires JavaScript.

„Trudimo se da onoliko koliko je u našoj moći obezbedimo normalne uslove za život povratnicima u ovim hladnim danima i zbog toga su predstavnici ministarstva svakodnevno na terenu i u stalnoj komunikaciji sa povratnicima i odgovarajućim službama, kako bi na vreme reagovali. Pre nekolkiko dana je na našu intervenciju raščišćen put ka Ljevoši, danas smo uspeli da uz komunikaciju i dobru saradnju sa KEDS-om omogućimo i popravku dalekovoda i ponovno puštanje električne energije i ja im se na tome zahvaljujem. Moji saradnici su povratnicima u ovom mestu danas odneli, prehrambene pakete, pijaću vodu i poklone za troje dece koja tamo žive, tako da na taj način želimo da pokažemo da o njima brinemo i na ovaj način i da makar Novu godinu, koja se večeras dočekuje po julijanskom kalendaru, dočekaju u normalnijim i humanijim uslovima“, istakao je ministar Jevtić, naglasivši da zaposleni u ministartsvu na čijem je čelu, ovakvu brigu iskazuju prema pripadnicima svih zajednica koji su ugroženi.

Anđelka Ćup