На Светог Јована филм „Santa Maria della Salute“ премијерно у Грачаници

Плакат за филм

После успешне премијере на северу Косова, филм „Santa Maria della Salute“ моћи ће да погледа и публика у Грачаници, у петак 20. јануара у Дому културе. За филм који као сценариста и режисер потписује Здравко Шотра влада велико интересовање публике, а из Дома културе најављују две пројекције, у 18.00 и 20.30 часова.     

Прича о Лази Костићу почиње у Венецији, пред црквом Santa Maria della Salute, због које се песник у младости песмом љутио на дужда што је за градњу те цркве посекао силне шуме у нашим крајевима. Ово је емотивна исповест о највећој српској љубавној причи, о односу највећег песника српске књижевности и младе, учене, прелепе Ленке Дунђерски. Филм нас води кроз живот и унутрашњу борбу великог и „друкчијег“ човека, песника, преводиоца, доктора права, новинара. У позном добу, Лази ће се дух Ленке Дунђерски и црква Santa Maria della Salute међу собом преплитати и довести до стварања његове најчувеније песме.

Главне улоге тумаче Тамара Алексић (Ленка Дунђерски) и Војин Ћетковић (Лаза Костић). Kарте се могу набавити на билетарници Дома културе по цени од 250 динара.

И.М.