Na Svetog Jovana film „Santa Maria della Salute“ premijerno u Gračanici

Плакат за филм

Posle uspešne premijere na severu Kosova, film „Santa Maria della Salute“ moći će da pogleda i publika u Gračanici, u petak 20. januara u Domu kulture. Za film koji kao scenarista i režiser potpisuje Zdravko Šotra vlada veliko interesovanje publike, a iz Doma kulture najavljuju dve projekcije, u 18.00 i 20.30 časova.     

Priča o Lazi Kostiću počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pesnik u mladosti pesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posekao silne šume u našim krajevima. Ovo je emotivna ispovest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski. Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara. U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pesme.

Glavne uloge tumače Tamara Aleksić (Lenka Dunđerski) i Vojin Ćetković (Laza Kostić). Karte se mogu nabaviti na biletarnici Doma kulture po ceni od 250 dinara.

I.M.