Удружење породица киднапованих и несталих Срба на КиМ: Доставићемо имена преко 300 киднапера злочиначке ОВК

Протест породица киднапованих и несталих Срба на КиМ

Француској амбасадорки у Београду, Кристин Моро, Удружење породица киднапованих и убијених Срба на КиМ, доставиће доказе против Рамуша Харадинаја. Представници Удружења ће француској амбасадоркли доставити и имена заробљених и убијених војника и полицајаца у 1998. и 1999. години у Метохији, „у зони злочина Рамуша Харадинаја“, наводи се у саопштењу достављеном медијима. Породице очекују да амбасадорка те доказе проследи француском правосуђу.

„Доставићемо и имена преко 300 киднапера и убица злочиначке „УЧК’“, пише у саопштењу уз напомену: „Те жртве су евидентиране и у аутобиографској књизи „Прича о рату и слободи“ Рамуша Харадинаја, команданта бригаде „Дукађини“ терористичке „ОВК””.

„Та књига у којој је описивао свако убиство, отмицу, сваки злочин према српским цивилима, војницима и полицајцима, мора бити кључни доказ против Рамуша Харадинаја, због његове командне одговорности и активног учешћа у злочинима“, закључује се у саопштењу Удружења киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији.

Породице убијених и киднапованих Срба поручују да ће Специјални суд за ратне злочине морати да суди по командној одговорности, као што је Хашки трибунал осудио српске генерале ЈНА.

Састанак представника Удружења са француском амбасадорком заказан је за петак, 20.01.2017. године у 10.30 часова.

Анђелка Ћуп