„Sofijin cvet“ na dar metohijskim mališanima

"Софијин цвет" - глумци позоришта "Пинокио"

Glumci Pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Beograda, Vladimir Paunović i Maja Lukić, odigrali su predstavu „Sofijin cvet“ za učenike OŠ „Svetozar Marković“ iz Velike Hoče i OŠ „Dositej Obradović“ iz Orahovca.

Predstava „Sofijin cvet“ na zanimljiv način ukazuje na probleme koji ugrožavaju planetu zemlju, a koji su nastali ljudskom nepažnjom prema životnoj sredini. Njen cilj je i podizanje ekološke svesti i promovisanje zdravog načina života.

„Presrećna sam dolazkom na Kosovo i Metohiju i to što sam igrala za decu koja žive i rade u veoma otežanim uslovima. Njihovi osmesi su neprocenljivi“ –  rekla je glumica Maja Lukić.

Glumcu Vladimiru Paunovići nije prvi put da dolazi na Kosovo i Metohiju, ovoga puta, kaže,  odlazi zadovoljan jer je obišao Metohiju gde ranije nije bio.

„ Ovde sam upoznao ljude i decu koji su uprkos nedaćama ostali duhom jako vedri“ – rekao je Paunović.

Predstava „Sofijin cvet“ izvedena je u okviru projekta „Svako dete u enklavi ima dan kulture“ koji podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije, a planirano je da po završetku školskog raspusta, ista predstava bude odigrana i za decu metohijskih sela Crkolez, Banje, Goraždevac i Suvo Grlo.