Хашим Тачи: Србима не може ништа лоше да се деси

Хашим Тачи

Хашим Тачи

Председник Косова, Хашим Тачи, поручио је Србима да ништа лоше не може да им де се деси од стране косовских безбедносних структура.

„Разочаран сам и забринут због пропагандне кампање у старом стилу Србије, која наставља да хушка и да уноси страх и међуетничку мржњу код српске заједнице која живи у северном делу Косова“, каже Хашим Тачи у свом саопштењу, достављеном медијима.

Тачи додаје да је Србија током читаве историје манипулисала српском заједницом на Косову, правећи од њих жртве, а све у циљу својих политичких циљева.

„Тим поводом, желим да уверим српску заједницу која живи на Косову, да ништа лоше никада неће да им се догоди од стране безбедносних институција Републике Косова, које су демократске и које штите животе свих грађана, где год да се налазе, независно од њихове етничке припадности“, поручује косовски председник, позивајући Европску унију и Нато да пошаљу поруку Србији да се суздржи од изазивања новог конфликта на Косову и у региону.

 

„Косово и цео наш регион, имају потребу искључиво за повећањем регионалне сарадње, добросуседства и убрзањем процеса интеграција у ЕУ и НАТО, као главних услова за дугорочни мир и безбедност“, закључује Хашим Тачи у свом саопштењу.

Анђелка Ћуп