fbpx

Marko Đurić: Postignut dogovor oko mosta

Фото ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

„Naši predstavnici su oko 2.30 postigli dogovor o tome kako će biti uređen deo oko mosta u Mirovici”, rekao je za RTS, direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić i dodao: „To je omogućeno zahvaljujući diplomatskim aktivnostima Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića”.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, rekao je da Brisel nije prethodnih dana na isti način tretirao Beograd i Prištinu, istakavši da nisu svi podjednako odgovorni za eskalaciju situacije na Kosovu.

„Iza nas je duga i neprospavana noć. Naši predstavnici su oko 2.30 postigli dogovor o tome kako će biti uređen deo oko mosta, uz podršku svih nas koji smo bili uključeni. I predstavnici EU i SAD su bili prisutni“, rekao je Đurić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Đurić je dodao da će narednih dana, nacrt tog dogovora, kojim su srpski predstavnici bili zadovoljni, biti predstavljen javnosti.

„Nakon teške noći možemo reći da smo korak bliže deeskalizaciji, zahvaljujući našim naporima“, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: RTS

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: