Пожар у Грачаници, власник сумња да је ватра подметнута

У пожару који је у четвртак увече (2. фебруара, око 22 часа) избио на спрату породичне куће у улици Стевана Синђелића у Грачаници причињена је већа материјална штета. Узрок је непознат, косовска полиција је обавила увиђај, а власник Жарко Ристић тврди да је пожар избио под чудним околностима.

 

Ватра је почела да гори на спрату, у просторији која је служила као остава, а у њој осим зимнице, гардеробе, постељине и старијег намештаја није било других предмета, нити грејних тела која би могла да изазову пожар, исричао је за портал ГрачаницаОнлајн Жарко Ристић, власник куће.

Ристић живи у Јасеновику код Новог Брда, а простор на спрату куће у Грачаници већ дуже време издаје за кирију. У тренутку избијања пожара у кући није било никог, јер се станари налазе на одмору у ужој Србији.

Пожар, на српату породичне куће у улици Стевана Синђелића, прво су уочиле комшије, које су приметиле дим који куља на спрату, о чему су одмах обавестиле рођаке Жарка Ристића у Грачаници.

„Један од рођака ми је испричао да је и њега и комшије који су притекле у помоћ збунило то што улазна врата на кући нису закључана иако станара није било у кући“, прича Жарко Ристић који сумња да је пожар подметнут.

Ристић додаје да на улазним (пвц) вратима има трагова разваљивања, да је у кући држао нешто златног накита, али да он није нестао.

„Све што сам рекао указује на то да је неко провалио и подметнуо пожар“, прича Ристић који очекује да одговоре на ова питања добије од косовске полиције.

„Полиција је била, обавила увиђај и све се завршило на томе“, испричао је Жарко Ристић.

И.М.