Своју забринутост за безбедност Срби пренели Столтенбергу

Јенс Столтенберг са представницима Срба

Безбедност, последња дешавања и тензије на северу Косова које су се створиле око неслагања српске и албанске стране у вези са  уређењем пешачке зоне, биле су главне  теме разговора генералног секретара НАТО-а, Јенса Столтенберга и представника Срба јуче у Приштини, каже се у саопштењу  из кабинета заменика косовског премијера.

Са Столтенбергом  су се састали заменик премијера Бранимир Стојановић, градоначелници Грачанице и Северне Митровице, Владета Костић и Горан Ракић, посланик С,рпске листе Славко Симић и директор Канцеларије за заједнице, Иван Томић.

Представници Срба су генералног секретара НАТО-а упознали са тренутном ситуацијом, пренели му забринутост Срба када је у питању њихова безбедност.

“Пренели смо забринутост и очекивање да КФОР испуни своју мисију и обезбеди стабилност и сигурност за све који живе на Косову”, казао је Бранимир Стојановић након састанка.

Столтенберг је представницима Срба рекао да је КФОР гарант мира и стабилности и да ће наставити да ради у складу са својом мисијом.

Састанку су такође присуствовали и адмирал Мајкл Хавард командант ЈЦФ у Напуљу, Патрик Турнер помоћник генералног секретара и командант КФОР-а, генерал мајор Ђовани Фунго.

Анђелка Ћуп

Save

Save