Дритон Гаши нови шеф Косовске обавештајне агенције

Дритон Гаши

Нови шеф Косовске обавештајне агенције, од данас је Дритон Гаши.

“Председник и премијер Косова, Хашим Тачи и Иса Мустафа, именовали су новог директора Обавештајне агенције Косова (ОАК). На основу члану 84 (21) и члана 94 (8) Устава Републике Косова, као и на основу члана 5 (ставови 3 и 5) Закона Бр. 03/Л-063 о Обавештајној агенцији Косова, председник Тачи и премијер Мустафа донели су одлуку о именовању  Дритона Гашија за директора Обавештајне агенције Косова”, каже се у саопштењу кабинета косовског председника.

Дритон Гаши је до сада радио на месту генералног секретара Министарства унутрашњих послова Косова. Завршио је факултет политичких наука и пре обављања функције генералног секретара, био је саветник Агенције за развој Уједињених нација за борбу против трговине људима. Подсећамо да је Агрон Сељимај, поднео оставку на место директора Косовске обавештајне агенције, због, како је навео, породичних разлога.

У медијима на албанском језику, спекулисало се да је један од озбиљних кандидата за место шефа обевештајне агенције и бивша косовска председница, Атифете Јахјага.

Анђелка Ћуп