Хашим Тачи: Посланици одговорни за изолацију грађана Косова

Хашим Тачи

Косовски председник Хашим Тачи, рекао је после састанка са председником Европке комисије, Жан Клод Јункером, да су грађани Косова неправедно изоловани од стране Европске уније. Тачи је нагласио да су посланици Скупштине Косова криви што косовским грађанима није одобрена визна иберализација.

Хашим Тачи и Жан Клод Јункер, разговарали су данас у Бриселу о односима Косова и Европске уније, као и о условима које Косово мора да испуни како би се прикључило европској породици, саопштено је из кабинета косовског председника.

Председник Европске комисије је рекао да подржава европку перспективу држава западног Балкана, али је поручио Тачију да нема визне либерализације за грађане Косова док Скупштина Косова не ратификује споразум о разграничењу између Косова и Црне Горе.

Тачи је истакао да да управо представници грађана Косова, посланици у Скупштини, онемугућавају укидање виза својим грађанима, тако што нису гласали за споразум о демаркацији границе са Црном Гором.

„Ово је једна потпуно апсурдна и неприхватљива ситуација и сви посланици Парламента Косова су одговорни за ову неправедну изолацију. Дакле, ја их још једном позивам у име грађана Косова, да одлуче у интересу Косова и наших грађана, а не да раде за личне или партијске интересе. Њихов глас за ратификацију споразума о демаркацији, окончаће неправедну изолацију Косова“, поручио је Тачи из Брисела.

Током дводневне посте Бриселу, председник Косова се састао и са другим високим званичницима Европске уније, од којих је, како се каже у саопштењу, добио пуну подршку за европску перспективу Косова.

Анђелка Ћуп