Jasmina Stoićević dobila opremu za frizerski salon

Jasmina Stoićević, štićenica „Kuće za omladinu“ u Gračanici, u kojoj su smeštene osobe sa lakšim i težim intelektnim smetnjama, dobila je od Kancelarije za zajednice opremu za frizerski salon.

I pored velikih poteškoća i problema koji su je pratili kroz život, Jasmina je ostvarila svoj san. Završila je frizersku školu i sada će uz pomoć donacije Kancelarije za zajednice, posebno direktora Ivana Tomića, pokrenuti sopstveni biznis.

“Jasminu sam imao prilike da upoznam pre nekoliko godina, dok sam radio u opštini Gračanica. Od našeg prvog susreta je prošlo nekoliko godina, a pored svih poteškoća koje Jasmina ima i pored svih nedaća koje su je zadesile u životu, ona je pokazala jaku želju da živi i radi kao svaka radno sposobna osoba. Odrastati u domu i bez roditelja nije lako, ali i pored toga, Jasmina je uspela da završi frizersku školu i izrazila je želju da otvori svoj salon. Danas smo ispunili njen san! Ona je dobila osnovnu opremu da počne da radi, a ja se iskreno nadam da ćemo kada dođu neka bolja vremena, biti u mogućnosti da joj tu opremu nadogradimo”, istakao je Ivan Tomić.

Tomić se takođe zahvalio predstavnicima opštine Gračanica, koji su  obećali da će Jasmini na korišćenje ustupiti jednu prostoriju u “Domu za omladinu” kako bi ona započela svoju delatnost.

“Iskreno se nadam da će Jasmina uspeti da ostvari svoj životni san. Jasmina je svima nama primer, pogotovu onima koji odustaju od svojih snova i odlaze za nekim drugim snovima daleko odavde. Ona je primer da i pored teškog i mučnog života možemo doći do ispunjenja svojih snova, samo ako dovoljno verujemo u sebe i svoje sposobnosti”, rekao je Tomić obećavši da će nastaviti da radi još više i još bolje kako bi omogućio svim mladim ljudima da se ostvare na nekom polju, kako bi na taj način pomogao opstanku Srba na prostorima Kosova.

Zaposleni i štićenici “Kuće za omladinu”, za goste i donatore, priredili su svečani ručak i prigodan kulturno- umetnički program.

Anđelka Ćup