Đurić kineskom ambasadoru: Opasna nastojanja Prištine da formira vojsku

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Beogradu, Li Mančangom. Sagovornici su istakli značaj prijateljske saradnje i razvitka svestranih političkih i partnerskih odnosa dveju država i naroda.

Marko Đurić je kineskom ambasadoru zahvalio na doslednoj podršci NR Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i primeni Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija,kažese u saopštenju kancelarije za KiM.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju upoznao je Li Mančanga sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, naglasivši važnost hitnog formiranja Zajednice srpskih opština u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu. Đurić je kineskom ambasadoru ukazao i na pokušaje da se Beograd istisne iz dijaloga sa Prištinom, a Srbi u pokrajini izlože pritisku da prihvate za njih nepovoljna rešenja.

Kao posebno opasno direktor Kancelarije za KiM je ocenio nastojanja Prištine da, protivno Rezoluciji 1244 i kumanovskom Vojno-tehničkom sporazumu, formira vojsku, koja, kako je rekao, ne bi doprinela stabilnosti regiona.

Plasiranje informacija o politički motivisanim optužnicama protiv Srba na Kosovu i Metohiji, Đurić je okarakterisao kao najnoviji vid pritiska na srpski narod u pokrajini, zaknjučuje se u saopštenju.

 

Anđelka Ćup