Ђурић кинеском амбасадору: Опасна настојања Приштине да формира војску

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марко Ђурић састаo се данас са амбасадором Народне Републике Кине у Београду, Ли Манчангом. Саговорници су истакли значај пријатељске сарадње и развитка свестраних политичких и партнерских односа двеју држава и народа.

Марко Ђурић је кинеском амбасадору захвалио на доследној подршци НР Кине суверенитету и територијалном интегритету Србије и примени Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација,кажесе у саопштењу канцеларије за КиМ.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију упознао је Ли Манчанга са током дијалога Београда и Приштине, нагласивши важност хитног формирања Заједнице српских општина у складу са договорима постигнутим у Бриселу. Ђурић је кинеском амбасадору указао и на покушаје да се Београд истисне из дијалога са Приштином, а Срби у покрајини изложе притиску да прихвате за њих неповољна решења.

Као посебно опасно директор Канцеларије за КиМ је оценио настојања Приштине да, противно Резолуцији 1244 и кумановском Војно-техничком споразуму, формира војску, која, како је рекао, не би допринела стабилности региона.

Пласирање информација о политички мотивисаним оптужницама против Срба на Косову и Метохији, Ђурић је окарактерисао као најновији вид притиска на српски народ у покрајини, закњучује се у саопштењу.

 

Анђелка Ћуп