fbpx

Polaganje kamena temeljca za izgradnju stalne prelazne tačke na Merdaru

Фото ГрачаницаОнлајн: административни прелаз Мердаре
Фото ГрачаницаОнлајн: Мердаре

Фото ГрачаницаОнлајн: административни прелаз Мердаре

Kancelarija EU na Kosovu će, u skladu sa Sporazumom o integrisanom upravljanju granicama postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine, finansirati izgradnju tri stalne prelazne tačke između Kosova i Srbije: Merdare, Mutivode i Brnjak, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

Ukupna vrednost radova će iznositi 9,42 miliona evra, a radove će finansirati Kancelarija EU na kosovu. Druge tri prelazne tačke na srpskoj strani će finansirati delegacija Evropske unije u Beogradu. Radovi na prvoj prelaznoj tački će početi sledećeg četvrtka, 16. februara, na Merdaru. Tom prilikom, Kancelarija Evropske unije i Specijalne predstavnice Evropske unije na Kosovu, zajedno sa Ministarstvom za dijalog Kosova, organizuje ceremoniju polaganja kamena temeljca.

Ceremonij polaganja kamena temeljca za izgradnju stalne prelazne tačke na Merdaru, kako se navodi u saopštenju, prisustvovaće predsednik, premijer i predsenik Skupštine Kosova, Hašim tači, Isa mustafa i Kadri veselji,ministarka za dijalog, Edita Tahiri i šefica Kancelarije EU na Kosovu, Natalija Apostolova.

U naslovu saopštenja kancelarije Evropske unije o ovoj ceremoniji, dostavljenom medijima na srpskom jeziku, upotrebljen je samo termin “granica”, a ne i “administrativni prelaz”, kako prelaze između Kosova i Srbije, nazivaju srpski zvaničnici.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: