fbpx

B. Stojanović: Nasilnike privesti pravdi, kako bi nevini mirno spavali

Grafiti na srpskim objektima u Gnjilanu, među kojima su i pretnje smrću, su sramotna realnost mržnje i netrpeljivosti prema Srbima u mnogim gradovima, saopštio je zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović.

On je najoštrije osudio pisanje grafita, za koje kaže da su izazvali nemir kod preostalih Srba u Gnjilanu, istakavši da je to kukavički i vandalski čin.

„Pozivam gospodina Hašima Tačija i gospodina Isu Mustafu da se, ne samo oglase i osude ovaj sramotan i kukavički čin, već i da upitaju komandira policijske stanice u Gnjilanu da li je uradio svoj posao, pronašao i priveo pravdi te kukavice i nasilnike, kako bi nevini ljudi i njihova deca mogli mirno da spavaju u svojim domovima?! Da makar mirno spavaju, kada im je život poslednjih 17 godina sve, samo nije normalan“, rekao je Stojanović.

Grafiti, kojima se Srbima preti smrću, ispisani su na iznajmljenoj ćevabdžinici, u ulici koja vodi do crkve „Sveti Nikola“ u ovom gradu. Pored nacističkog simbola, kukastog krsta, na grafitima piše “Ubi Srbina”, “Pobij sve Srbe”, “UČK”.

https://gracanicaonline.info/2017/02/15/nacisticki-simbol-poruka-ubij-srbina-na-srpskom-lokalu-u-gnjilanu/

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: