Б. Стојановић: Насилнике привести правди, како би невини мирно спавали

Графити на српским објектима у Гњилану, међу којима су и претње смрћу, су срамотна реалност мржње и нетрпељивости према Србима у многим градовима, саопштио је заменик косовског премијера, Бранимир Стојановић.

Он је најоштрије осудио писање графита, за које каже да су изазвали немир код преосталих Срба у Гњилану, истакавши да је то кукавички и вандалски чин.

„Позивам господина Хашима Тачија и господина Ису Мустафу да се, не само огласе и осуде овај срамотан и кукавички чин, већ и да упитају командира полицијске станице у Гњилану да ли је урадио свој посао, пронашао и привео правди те кукавице и насилнике, како би невини људи и њихова деца могли мирно да спавају у својим домовима?! Да макар мирно спавају, када им је живот последњих 17 година све, само није нормалан“, рекао је Стојановић.

Графити, којима се Србима прети смрћу, исписани су на изнајмљеној ћевабџиници, у улици која води до цркве „Свети Никола“ у овом граду. Поред нацистичког симбола, кукастог крста, на графитима пише “Уби Србина”, “Побиј све Србе”, “УЧК”.

http://gracanicaonline.info/2017/02/15/nacisticki-simbol-poruka-ubij-srbina-na-srpskom-lokalu-u-gnjilanu/

Анђелка Ћуп